Καταπέλτης για άλλη μια φορά η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 και μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε τη ζωή της στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Μόνο οι ένοχοι φοβούνται την απολογία. Οι αδίκως εμπλεκόμενοι, την επιζητούν» τονίζει ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Στη μία και μοναδική ερώτηση που επετράπη να τεθεί για τα Τέμπη στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκείνος απάντησε ότι «οι κατηγορίες για το μπάζωμα είναι απαράδεκτες» με την ίδια να ανταπαντά «αν είναι κάτι απαράδεκτο κ. Μητσοτάκη, είναι το ίδιο το γεγονός και όλα όσα έχετε ξεστομίσει για το έγκλημα των Τεμπών» υπενθυμίζοντας παράλληλα στον πρωθυπουργό, ότι «δύο δικογραφίες για το μπάζωμα έχουν μεταβιβαστεί στην Βουλή (λογικά τις κρατάει στο συρτάρι του ο κ. Τασούλας) και αφορούν τον εντεταλμένο σας κ. Τριαντόπουλο».

Η Μαρία Καρυστιανού στην ανάρτησή της, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός περί ανάγκης να ξεκινήσει η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών μέχρι το τέλος του έτους υπογραμμίζει ότι «αυτή είναι η αιτία της καθυστέρησης… η συγκάλυψη από την μεριά των ενόχων και η ανάγκη της αποκάλυψης της αλήθειας από την δίκη μας μεριά».

«Όσον αφορά την καταφανή παρεμβατικότητα σας ως προς την δικαιοσύνη, τι να πούμε… Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι αρέσκεστε σε αυτό και μάλιστα το θεωρείτε δικαίωμα σας!!! Ως εδώ!», σημειώνει.

«Παρατηρώντας την επιμονή της κυβέρνησης να ξεκινήσει γρήγορα η δίκη και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους, γιατί δεν προχωράτε στο αυτονόητο; Αποποιηθείτε της ασυλίας σας ζητώντας να την ακολουθήσουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί ώστε:

Να δείξετε σεβασμό στον Θεσμό της Δικαιοσύνης. Σεβασμό στους νεκρούς και σε εμάς. Σεβασμό σε 1.500000 πολιτών που επιθυμούν διαύγεια και άρση ασυλίας στο έγκλημα των Τεμπών.

Έτσι θα οδηγηθούμε πιο γρήγορα σε δίκη χωρίς να υπάρχει ο τωρινός κίνδυνος της προχειρότητας και της συγκάλυψης».

Η ανάρτησή της κλείνει έχοντας στο στόχαστρο πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Οφείλετε, ως πρωθυπουργός που παραμένει στα καθήκοντα του, παρά τις καταγγελίες και τις αυξανόμενες φήμες που σας ακολουθούν, να καθαρίσετε το όνομάς σας και την εικόνα του κομματικού χώρου που εκπροσωπείτε. Αυτό δεν είναι επιλογή κ. Μητσοτάκη. Είναι υποχρέωσή σας»

Κλείνοντας επαναφέρει τα δύο μεγάλα ερωτήματα για το έγκλημα των Τεμπών: «Γιατί μετακινήσατε τα χώματα; Γιατί κάηκε το παιδί μου;»