Σε τίποτα δεν θα θυμίζει καλοκαίρι ο καιρός των επόμενων ημερών καθώς η κακοκαιρία ATENA, που κινείται αργά ανατολικά-βορειοανατολικά, θα φέρει μεγάλους όγκους νερού, ενισχύοντας τον φόβο για πλημμύρες, όπως αναφέρει στην πρόβλεψή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που προβλέπει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ της Δευτέρας 9/9 μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 11/9. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Τι θα γίνει στο πρώτο κύμα της κακοκαιρίας ATENA

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας ATENA υπολογίζεται μέσα στην Πέμπτη και από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στο πρώτο κύμα η κακοκαιρία θα εξελιχθεί ως εξής:

Θα επηρεάσει προς το βράδυ σήμερα και μέχρι το πρωί αύριο το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με τα προγνωστικά να θέλουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού οπότε αυξάνεται και ο κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια.

Η δεύτερη φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται προς το μεσημέρι αύριο όπου τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα κεντρικά και βόρεια.

Η τρίτη και τελευταία φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται από το βράδυ αύριο και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα επηραστεί το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη