Ένα νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου του 1963 βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο νέο φιλμ ο κόσμος βλέπει για πρώτη φορά εικόνες αμέσως μετά την δολοφονία, που τράβηξε με την κάμερά του ένας οδηγός φορτηγού που ήθελε να απαθανατίσει τον πρόεδρο Κένεντι.

«Καλησπέρα. Η σημαντική είδηση είναι αυτή: Ο πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας. Πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή που κρυβόταν σε ένα κτίριο κοντά στην αυτοκινητοπομπή», ανεφερε η είδηση της δολοφονίας του Τζον Κένεντι.

Η είδηση που βύθισε στο πένθος ένας ολόκληρο έθνος. Ο πρόεδρος Τζον Φιτζ Τζέραλντ Κένεντι είναι νεκρός.

Το κουβάρι της συνωμοσίας πίσω από την δολοφονία

Πέρασαν 61 χρόνια και το κουβάρι της συνωμοσίας πίσω από τη δολοφονία του δημοφιλούς προέδρου δεν έχει ξετυλιχθεί.

Οι εικασίες για τη δολοφονία έγιναν κάτι σαν εθνικό σπορ για τους Αμερικανούς και κάπως έτσι ξεκίνησε μια ολόκληρη βιομηχανία θεωριών συνωμοσίας.

Μάλιστα, το θέμα «πουλούσε» τόσο πολύ που εκδόθηκαν πάνω από 1.000 βιβλία για το συμβάν.

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα βίντεο που περιέχει τις στιγμές μετά τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι βγαίνει σε δημοπρασία.

Η αυτοκινητοπομπή του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι περνάει μέσα από την πόλη Ντάλας, απαθανατίζοντας τις ελπίδες και τα όνειρα ενός έθνους. Όμως τώρα, πάνω από 60 χρόνια μετά, μία εντυπωσιακή ανακάλυψη μας φέρνει μία φρέσκια οπτική.

Νέο βίντεο 8 χιλιοστών στην δημοσιότητα

Το φιλμ των 8 χιλιοστών τραβήχτηκε από έναν οδηγό φορτηγού, τον Ντέιλ Κάρπεντερ, ο οποίος είχε την ελπίδα να καταγράψει με την κάμερά του τον πρόεδρο.

Ο τυχαίος κινηματογραφιστής δεν πρόλαβε την είσοδο της αυτοκινητοπομπής στο Ντάλας και έτσι με το φορτηγό του μετακινήθηκε σε άλλη τοποθεσία.

Ο Κάρπεντερ κατέγραψε τη στιγμή που η προεδρική λιμουζίνα πήγαινε προς το νοσοκομείο, με τον πράκτορα Κλιντ Χιλ να έχει γαντζωθεί επάνω στο όχημα για να βοηθήσει τον πρόεδρο.

Αυτό το οπτικό υλικό έχει τη θέση μίας πανίσχυρης υπενθύμισης αυτής της σκοτεινής ημέρας της αμερικανικής ιστορίας, προσφέροντάς μας ακόμη ένα κομμάτι του παζλ, μία σπάνια ματιά στις στιγμές που ακολούθησαν.

Από τις 22 Νοεμβρίου του ‘63, βίντεο και φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα, έλκουν σαν μαγνήτης τους ανθρώπους και κυρίως το πλάνο που κατέγραψε ο Έιμπραχαμ Ζαπρούντερ που δείχνει τον Κένεντι να δέχεται μία από τις σφαίρες στο κεφάλι.

Το φιλμ έδωσε στην εταιρεία δημοπρασιών Αρ Αρ Όκσιον ο εγγονός του Κάρπεντερ, που το 2010 σοκαρίστηκε, όταν είδε τις εικόνες από εκείνη την ημέρα μετά τις οικογενειακές στιγμές που είχε καταγράψει ο παππούς του στο φιλμ.