Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, που ήταν στο πολυτελές γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στο Παλέρμο, πέθανε από ασφυξία αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τις αρχικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν το Σάββατο μετά την ανάσυρση της σορού του.

Τα πρώτα αποτελέσματα στη σορό της κόρης του Χάνα Λιντς, οι εξετάσεις της οποίας επίσης έγιναν το Σάββατο, ήταν ασαφή, δήλωσε πηγή στο Reuters. Τα τραύματα έχουν αποκλειστεί ως αιτία θανάτου και πιθανότερο είναι να το ενδεχόμενο είτε να πέθανε από ασφυξία είτε να πνίγηκε.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των νεκροψιών σε τέσσερα άλλα θύματα -τον πρόεδρο της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, τη σύζυγό του Τζούντιθ, τον δικηγόρο Κρις Μορβίλο και τη σύζυγό του Νέντα- έδειξαν ως πιθανή αιτία θανάτου την ασφυξία, δήλωσαν δικαστικές πηγές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Δεκαπέντε άνθρωποι επέζησαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, στην εταιρεία του οποίου ανήκε το Bayesian, και ο καπετάνιος του γιοτ. Περαιτέρω ιατροδικαστικές εξετάσεις έχουν παραγγελθεί σε όλα τα θύματα, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πηγή.

Ο Λιντς, η 18χρονη κόρη, ο μάγειρας του σκάφους και τέσσερις επισκέπτες έχασαν τη ζωή τους όταν το υπό βρετανική σημαία superyacht βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ενός σοβαρού και ξαφνικού καιρικού φαινομένου στα ανοικτά του λιμανιού του Πορτικέλο, κοντά στο Παλέρμο, στις 19 Αυγούστου.

Οι σοροί των νεκρών, εκτός του μάγειρα, βρέθηκαν σε καμπίνες στην αριστερή πλευρά του πλοίου μήκους 56 μέτρων, καθώς έψαχναν λίγο αέρα, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παλέρμο.