Καιρός: Ερχονται δυνατές βροχές σε δύο δόσεις – Μπουρίνι στη Λαμία, ξεριζώθηκαν δέντρα

Αλλάζει από τη Δευτέρα ο καιρός, πέφτει έως 6 βαθμούς η θερμοκρασία - Πού θα πέσουν δυνατές βροχές - Τα μπουρίνια στη Λαμία προκάλεσαν προβλήματα στον αστικό ιστό.

Φθινοπωρινό είναι πλέον το σκηνικό του καιρού, με το πρώτο κύμα κακοκαιρίας να έρχεται αύριο Δευτέρα 9/9 με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές.

Τα μπουρίνια που έπεσαν χθες στη Λαμία έκαναν δύσκολη την κατάσταση στην πόλη, αφού ξεριζώθηκαν δέντρα, με τα συνεργεία να εργάζονται αδιάκοπα για την απομάκρυνσή τους.

Οι καταιγίδες αναμένονται να συνεχιστούν έως και το απόγευμα σήμερα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (κυρίως τα βόρεια τμήματα). Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς.

Εντονα προβλήματα στη Λαμία

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες (7/9) τη Λαμία, με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 80-100 χλμ την ώρα.

Σε μία ανάρτησή του στο X o διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έδειξε σε βίντεο πώς κινήθηκε το μπουρίνι πριν εξασθενήσει βαθμιαία στον Σαρωνικό.

Η σφοδρή καταιγίδα το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε αρκετά σημεία της Λαμίας, καθώς ξεριζώθηκαν δέντρα. Δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, αλλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον αστικό ιστό ήταν αρκετά.

Από τις πρώτες στιγμές, συνεργεία του Δήμου Λαμιέων, βρίσκονται επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ έγινε συντονιστικό για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να επέμβουν άμεσα τα συνεργεία.

Οι εργαζόμενοι καθάριζαν αδιάκοπα το οδόστρωμα από τα σπασμένα κλαδιά και απομάκρυναν τα μικρά και μεγαλύτερα δέντρα που έσπασαν υπό την πίεση των ανέμων και της βροχής σύμφωνα με το lamianow. Με την ίδια ένταση εργάστηκε και η Πυροσβεστική για την αποκατάσταση των ζημιών.

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν από την Σαλαμίνα, με τους κεραυνούς που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Δυνατές βροχές σε δύο δόσεις

Τις επόμενες μέρες έρχεται πολικές αεροχείμαρρος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, ο οποίος θα φέρει δυνατές βροχές σε δύο δόσεις: η μία θα είναι από Δευτέρα 9/9 έως Τετάρτη και η δεύτερη από την Πέμπτη 12/9 έως το Σάββατο.

Και στις δύο περιπτώσεις θα επηρεαστούν με αρκετές βροχές η δυτική, η βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου Π. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως 6 βαθμούς, ενώ αναμένονται νέες προγνώσεις τις επόμενες ώρες για την ένταση των φαινομένων και τις περιοχές που θα επηρεαστούν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.