ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση Κασσελάκη στην ΚΕ – Φόρεσαν κουκούλες στα μέλη

Εμφανίστηκε, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «πραξικόπημα» και αποχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, αφότου έχασε τη μάχη επί της πρότασης μομφής απαξιώνοντας το επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Ούτε 5 λεπτά διήρκησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά το αρνητικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες ψηφίστηκε από 163 μέλη του οργάνου κι ο αρχηγός του κόμματος δήλωσε πως είναι «λυτρωμένος γιατί είδαν οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος».

«Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος. Τώρα τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος, διάφορες φράξιες, να επιστρατεύσουν πρακτικές που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς» ισχυρίστηκε ο Στ. Κασσελάκης εξαπολύοντας πυρά κατά όσων ζήτησαν την «εκθρόνισή» του με την επιλογή τους να στηρίξουν τη μομφή.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο «ακόμα να εξευτελίσουν τα αξιότιμα μέλη αυτής της Κεντρικής Επιτροπής, φορώντας τους κουκούλα στα μέλη της ΚΕ».

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στο φινάλε χωρίς να πει τίποτα περισσότερο. Αμέσως μετά αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς ν’ ακούσει οποιονδήποτε άλλον.

Την ώρα που βάδιζε προς την έξοδο, άλλοι χειροκροτούσαν κι άλλοι αποδοκίμαζαν τη στάση και τα λόγια του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.