Η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής και άνοιξε και επίσημα τον Ασκό του Αιόλου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα είναι εκκωφαντικό για τον Στ. Κασσελάκη που πλέον δεν έχει τη νομιμοποίηση του ανώτερου καθοδηγητικού πολιτικού οργάνου.

Η πολιτική έλυσε τους λογαριασμούς της με την αντιπολιτική σε μεγάλο βαθμό και τα μέλη της Κ.Ε., πολλά εκ των οποίων είχαν στηρίξει υπόγεια τον Στ. Κασσελάκη πριν ένα χρόνο διόρθωσαν το λάθος που έκαναν.

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα είχε σταλεί το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι 87 και η πλευρά του Παύλου Πολάκη είχε καταφέρει να κερδίσει να γίνει η σημερινή ψηφοφορία με κάλπες και όχι δια ανατάσεως της χειρός.

Ο Στ. Κασσελάκης είναι πλέον μετέωρος και ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα με το σημερινό αποτέλεσμα μπαίνει σε μια πορεία αναζήτησης ηγεσίας.

Οι εσωκομματικές μάχες που θα ακολουθήσουν αναμένεται να είναι σκληρές, καθώς η πλευρά Κασσσελάκη και των υποστηρικτών του δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Το σημερινό αποτέλεσμα και η σημερινή διαδικασία ανέδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθύτατα διχασμένο κόμμα και μένει να φανεί πόσο αυτή η εικόνα θα επιδεινώσει περαιτέρω την δημοσκοπική πορεία του και την απήχησή του στους ψηφοφόρους.

Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν κατά πόσο θα έχει και άλλο κατήφορο ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα ξεκινήσει μια διαδικασία πολιτικής αναζωογόνησης μέσω των καταστατικών διαδικασιών.