Η Εθνική Ελλάδας ήταν αποτελεσματική και παρήγαγε όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στην νέα εποχή που έχει ανατείλει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, κερδίζοντας με 3-0 την Φινλανδία.

Φοβερός Ιωαννίδης με δύο γκολ, εντυπωσιακός ο Κωνσταντέλιας που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο. Ντεμπούτο για τον Ζαφείρη με την γαλανόλευκη.

Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικό, με αμφότερες τις ομάδες να προσπαθούν να «διαβάσουν» το παιχνίδι. Οι Φινλανδοί φαινόταν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας μερικές στημένες φάσεις και απειλώντας από απόσταση την εστία του Βλαχοδήμου.

Ολα αυτά μέχρι το 23ο λεπτό, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άνοιξε το σκορ. Σε μία απλή πάσα προς τα πίσω, ο Χραντέτσκι έκανε λάθος κοντρόλ και ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος, ντριπλάροντας τον και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους Ελληνες διεθνείς, οι οποίοι έγιναν πιο κινητικοί και δραστήριοι στο επιθετικό τρίτο. Σε μία από τις συνεργασίες που επιχείρησαν, ήρθε και το δεύτερο τέρμα της Εθνικής.

Ο Ιωαννίδης κράτησε ακριβώς όσο χρειάστηκε την μπάλα στα πόδια του, μοιράζοντας την στον επερχόμενο Τσιμίκα που έκανε το overlap κι εκείνος γύρισε την παράλληλη μπαλιά, με τον Κάλμαν στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, να την στέλνει στην εστία της ομάδας του για το 2-0.

Με τον καλύτερο τρόπο εκκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μόλις 40 δευτερόλεπτα από την επανέναρξη, έπειτα από όμορφη πάσα του Κωνσταντέλια (πέρασε στην θέση του Χατζηγιοβάνη στην ανάπαυλα), ο Ιωαννίδης γύρισε όμορφα το κορμί του και σούταρε με δύναμη, με τον τερματοφύλακα και αρχηγό των Φινλανδών να αποκρούει εξαιρετικά και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Συνέχεια των ευκαιριών για την Εθνική, με πολύ παρόμοια φάση με εκείνη του δεύτερου γκολ. Στο 50′ ο Κωνσταντέλιας βρήκε όμορφα τον Τσιμίκα που έκανε ακόμα μία επιτυχημένη προώθηση, ο αριστερός οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ γύρισε όμορφα παράλληλα την μπάλα με τον Πέλκα να μην μπορεί να την στείλει στην άδεια εστία μετά από όμορφη παρεμβολή αμυνόμενου.

Ακόμα μία ευκαιρία στο 57′ με γύρισμα του Ιωαννίδη να κόβεται τελευταία στιγμή, πριν μπει ο Κωνσταντέλιας με την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 69ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας και πάλι έκανε… τα μαγικά του, πέρασε δύο παίχτες και μοίρασε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε συρτά με τον Χραντέτσκι να μπλοκάρει.

Το ψάχναμε το τρίτο γκολ και τελικά το βρήκαμε, μετά από… Παναθηναϊκή συνεργασία. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ στο 75′ με τον Ιωαννίδη να βάζει το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση με επιβλητική κεφαλιά (3-0).

Στο 88′ ο Βαγιαννίδης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Χραντέτσκι.

Χωρίς σπουδαίες συγκινήσεις το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με την Εθνική μας ομάδα να ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στο Nations League.