Συγκλονίζει η νέα υπόθεση ενδοοικογενειακή βίας που έγινε γνωστή στα Χανιά, όπου ένας 74χρονος ιερέας κατηγορείται για την κακοποίηση τόσο της συζύγου του όσο και των παιδιών του.

Υπενθυμίζεται ότι η 64χρονη πρεσβυτέρα έζησε πενήντα φριχτά χρόνια στα χέρια του ιερέα συζύγου της, ο οποίος είναι αντιμέτωπος  με σκληρές κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, βιασμούς, κακοποίηση και απειλές ενάντια τόσο στη σύζυγο όσο και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ήδη έχει απαγορευτεί στον 74χρονο ιερέα να πλησιάζει την σύζυγό του. Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά παρότι έχει γίνει γνωστή η συμπεριφορά του στην τοπική κοινωνία των Χανίων.

«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του κακοποιητή 74χρονου ιερέα στα Χανιά.

Μια νέα πτυχή της υπόθεσης φέρνει στο φως το ekklisiaonline. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο iερέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Μητρόπολη, είχε περάσει στους πιστούς το αφήγημα του «θεραπευτή», «εξομολογητή» ενώ τελούσε και εξορκισμούς σε ενορίτες.

Σε παρόμοιο περιστατικό πριν από χρόνια που είχε φτάσει στα αυτιά του Δεσπότη, εκλήθησαν και ο Ιερέας και η σύζυγός του ενώπιον του και τους ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Εκεί ο παπας όχι μόνο δεν αρνήθηκε τα όσα συνέβησαν αλλά τα τεκμηρίωσε λέγοντας πως υπάρχει πνευματικός νόμος στην Εκκλησία , η πρεσβυτερα να υπακούει σε όλα τον σύζυγο της , να είναι σεμνή και να κάνει ταπείνωση, όπως αναφέρει ο .

Της είχε πει χαρακτηριστικά, «θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου».

Τι αποκαλύπτει το ημερολόγιο που έκαψε τον παπά

Η γυναίκα, σύμφωνα με την καταγγελία της, υπέφερε από τον βίαιο και ζηλότυπο χαρακτήρα του από την ηλικία των 14 ετών.

Στο ημερολόγιό της καταγράφει την παθολογική ζήλια και την αφόρητη καχυποψία του 74χρονου ιερέα συζύγου της, τα βίαια ξεσπάσματα σε βάρος της ακόμα και χωρίς αφορμή, επειδή για παράδειγμα χαιρέτισε κάποιον γείτονα. Η 64χρονη περιγράφει ακομα τα περιστατικά κακοποίησης, με ξυλοδαρμούς αλλά και συχνούς βιασμούς.

Ωστόσο χρειάστηκαν 50 χρόνια για να αποκαλυφθούν όσα βίωσε καθώς η 64χρονη σήμερα πρεσβυτέρα υπέμενε από τα 14 της χρόνια τον βίαιο και ζηλότυπο χαρακτήρα του συζύγου της, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση.

Θύματα της κατάστασης και τα παιδιά, τα οποία όμως μόλις πριν δύο μήνες κατάλαβαν την έκταση της κακοποίησης, όταν ανακάλυψαν το κρυφό ημερολόγιο της μητέρας τους.

Το ημερολόγιο ανακάλυψαν τα παιδιά, όταν πριν από δύο μήνες η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση. Τότε ήταν που έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν από τον ιερέα, συζυγό της.

Στη διάρκεια της νοσηλείας της 64χρονης ήταν που υπήρξε η τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη, στην οποία εκτοξεύθηκαν από τον 74χρονο ύβρεις και απειλές, οι οποίες καταγγέλθηκαν άμεσα στην αστυνομία σύμφωνα με το zarpanews.gr.