Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αποτρόπαιας επίθεσης σε βάρος του 70χρονου κτηνοτρόφου που σημειώθηκε την Παρασκευή 7/9 το πρωί στο χωριό Βιλανδρέδο στο Ρέθυμνο στην Κρήτη, όπου άγνωστοι τον πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα.

«Φώναζα και μου έκοψαν την γλώσσα» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο 69χρονος κτηνοτρόφος στον γιο του, ο οποίος τον εντόπισε αιμόφυρτο μέσα σε μια αποθήκη που υπήρχε κοντά στο ποιμνιοστάσιο και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές.

Ο γιος του θύματος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Live News και περιέγραψε το μαρτύριο που πέρασε ο πατέρας του.

«Τον βρήκα εγώ…τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε “φάει” και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει «φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα«. Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν επικοινώνησα ξανά με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κτηνοτρόφος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με μια σφαίρα στη σπονδυλική του στήλη και κατά πληροφορίες λόγω της σοβαρότητας της κατάσταση χρειάστηκε να μεταφερθεί από το νοσοκομείο Ρεθύμνου στο ΠΑΓΝΗ.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό από το ποιμνιοστάσιο όπου δέχτηκε την επίθεση ο 70χρονος ενώ η οικογένεια του θύματος έχει αναφέρει ότι δέχονταν απειλές.

Πώς συνδέουν οι Αρχές την επίθεση με καυστικό υγρό τον Ιούλιο με την άγρια απόπειρα δολοφονίας του κτηνοτρόφου

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι συνδέουν την ένοπλη ενέδρα στον 70χρονο κτηνοτρόφο με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ο 26χρονος γιος του 70χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα. Τότε η επίθεση στον γιο του 70χρονου είχε οργανωθεί από 40χρονο, ο οποίος «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να πλήξουν τον 26χρονο.

Μετά τις συλλήψεις τους τέθηκε το ζήτημα τη προφυλάκισης ή μη των κατηγορούμενων. Τότε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, υπήρξε μία προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η ρήξη και να γίνει ένας σασμός. Συγκεκριμένα, έγινε προσπάθεια από την πλευρά των κατηγορούμενων να μην καταθέσει ποινική δίωξη ο πατέρας του 26χρονου.

Ο πατέρας του όμως επέμενε πως θέλει να προφυλακιστούν, κάτι που τελικά έγινε καθώς ο 40χρονος προφυλακίστηκε.

Από ότι φαίνεται, η ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου.

Καρέ – καρέ η αποτρόπαια επίθεση

Όλα συνέβησαν Παρασκευή 6/9 το πρωί. Άγνωστοι φορώντας κουκούλες είχαν στήσει καρτέρι στον 70χρονο μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα και μόλις τον είδαν να μπαίνει, τον ακινητοποίησαν, τον βασάνισαν και ύστερα άρχισαν να τον πυροβολούν.

Ο κτηνοτρόφος, παρά τις σφαίρες που είχε δεχτεί, μόλις έφυγαν οι δράστες, κατάφερε να πάρει τηλέφωνο τον γιο του και να ζητήσει βοήθεια.

«Ο πατέρας μου τώρα αυτή τη στιγμή, του «έκατσαν» τώρα εκεί πέρα, τον βρήκα εγώ. Τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε «φάει» και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει «φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα. Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο».

Ο 70χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να τον σώσουν.

Τα σενάρια

Το βασικότερο από τα σενάρια που ερευνούν οι Αρχές είναι πίσω από την επίθεση στον 70χρονο κτηνοτρόφο να κρύβονται κτηματικές διαφορές, αιτία για την οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε δεχτεί επίθεση ο γιος του θύματος με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο.

Ο γιος του 70χρονου θύματος δήλωσε: «Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι τώρα ακόμη σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Δεν έχουμε… Αυτά είναι πακέτο πάνε όλα αυτά».

Ο γιος του κτηνοτρόφου και αδελφός του ανθρώπου που είχε δεχτεί την επίθεση με το καυστικό υγρό, είναι πεπεισμένος ότι οι δυο υποθέσεις έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Αποκαλύπτει μάλιστα, αποκλειστικά στο Live News, ότι υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης στον πατέρα του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας του είχε βρει σχισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του, ως προειδοποίηση…

«Ο συγκεκριμένος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά. Γιατί έχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί στην ασφάλεια για να εξεταστούν, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του κτηνοτρόφου.

«Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου»

Ο Νίκος Μαλλιαρός, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μίλησε στο LIVE NEWS για την κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου.

«Η τελευταία ενημέρωση είναι πως θα γίνει άλλη μία αξονική. Ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί. Είχε χάσει πολύ αίμα αλλά έπεσαν όλοι πάνω του και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Έχει 4 τραύματα από όπλο. Τα τραύματα ήταν στα άκρα αλλά το ένα πέρασε στο χέρι και μπήγε στον θώρακα. Αυτό του προκάλεσε τη μεγάλη αιμορραγία. Ξέρω πως έχει ράμματα στη γλώσσα αλλά δεν ξέρω ακόμα τι έχει συμβεί».