Αντίθετος σε εσωκομματικές εκλογές ο Νίκος Παππάς, όπως διεφάνη κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζοντας πως «δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων».

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε αρχικά ότι «μετά τις Ευρωεκλογές δείξαμε αντανακλαστικά ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας. Την προσδοκία του κόμματός μας να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας», αναγνώρισε όμως παράλληλα ότι «οι καλές ώρες τελείωσαν εκεί» με ευθύνη των πάντων.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς υποστήριξε απευθυνόμενος στον Στ. Κασσελάκη πως «όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων» προσκαλώντας «να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα στην αντίθετη άποψη».

Φυσικά, διευκρίνισε πως «δεν μπορούν να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες».

Όχι στην αλλαγή ονόματος

Ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε επίσης αντίθετος στην αλλαγή ονόματος και στα σενάρια διασπάσεων, καλώντας «να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Σχολιάζοντας το κείμενο της πρότασης μομφής, υποστήριξε πως «τα στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη» την ώρα που καταδικάζουν προτάσεις διαγραφών.

Κατέληξε δε ότι «δεν πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί δεν βλέπω εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Δεν καταγράφεται πουθενά».