Η Όλγα Γεροβασίλη δεν διευκρίνισε αν θα είναι υποψήφια πρόεδρος σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθεί σε νέα εσωκομματική διαδικασία. Ως ένα από τα στελέχη βέβαια που υπέγραψαν την πρόταση μομφής, άσκησε σκληρή κριτική στον αρχηγό του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη αποκρούοντας τους ισχυρισμούς του στη δική του ομιλία.

Κατά την αντιπρόεδρο της Βουλής, «τα λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται».

Η κ. Γεροβασίλη αναρωτήθηκε αν ο Στέφανος Κασσελάκης εννοεί τα περί ενότητας, σύνθεσης και υπευθυνότητας, διότι προτίμησε απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακίες και προσβολές. «Δεν έχουν αυτά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Άρτας επεσήμανε λίγο πιο μετά ότι «το νέο δεν είναι ηλικιακό, αλλά ιδεολογικό» καυτηριάζοντας πως «χωρίς τις ίδιες αξίες και χωρίς σεβασμό τίποτα δεν μπορεί να είναι νέο».

Όπως ισχυρίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη «800 εγώ είχε η ομιλία του Προέδρου και ελάχιστα εμείς», χαρακτηρίζοντας αμετροέπεια το γεγονός πως ο Στ. Κασσελάκης επικαλέστηκε τις σόλες των παπουτσιών που έχει λιώσει επί ένα χρόνο στην προεδρία, την ώρα που «εμείς έχουμε λιώσει χρόνια πολλά σόλες γι’ αυτό το κόμμα» με αποτέλεσμα να το μετατρέψουν σε κυβερνητικό σχηματισμό.

«Στο νομό μου στην Άρτα είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα, αντίθετα με πολλούς άλλους νομούς, και ακούσαμε ότι δεν κάναμε τίποτα στις εκλογές» σχολίασε ακόμη.

«⁠Στο Συνέδριο ποτέ δεν υποχώρησα» ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη αντικρούοντας αυτό που ειπώθηκε από τον πρόεδρο. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι απλώς «σεβάστηκα την απόφαση του Συνεδρίου» να μην γίνουν εκλογές. Δυστυχώς όμως για την ίδια «πολλά από εκείνα που είχα επισημάνει ισχύουν και σήμερα».

«Μόνη λυτρωτική» είναι η λύση της εκλογής προέδρου ολοκλήρωσε.