Το νερό φαίνεται πως μπήκε στο αυλάκι και πως βρέθηκε η χρυσή τομή, προκειμένου να είναι ο υποψήφιος ο Χάρης Δούκας για την προεδρία του ΠαΣοΚ στις 6 Οκτωβρίου.

Το δημοσίευμα του βήματος ήταν καταλυτικό. Αποτέλεσε θρυαλλίδα εσωκομματικών εξελίξεων και όλα δείχνουν πως οι πιθανότητες να μετατραπεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε διαρκές συνέδριο μειώνονται, αλλά ακόμη δεν εξανεμίζονται. Αυτό θα αποφασιστεί, οριστικά και τελεσίδικα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται και μετά την κατάθεση των υπογραφών από τους υποψήφιους τη Δευτέρα στην ΕΔΕΚΑΠ.

Η πρωτοβουλία Σπυρόπουλου

Χθες το απόγευμα, ο γραμματέας του ΠαΣοΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλία και συγκάλεσε άτυπη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ μαζί με εκπροσώπους των υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως πρέπει να λυθεί άμεσα ένα τυπικό θέμα που όμως κοστίζει στο κόμμα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος ειδικά από την στιγμή που πρώτος το έχει ζητήσει ο πρόεδρός του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης που έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από αρχές Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν υπήρξε κάποιο επίσημο ζήτημα.

Εστί λοιπόν, ο κ. Σπυρόπουλος, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, πρότεινε τη Δευτέρα που θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες κι αφού ελεγχθεί το ζήτημα των υπογραφών, η ΕΔΕΚΑΠ που είναι υπεύθυνη για την τήρηση του καταστατικού να ερμηνεύσει το επίμαχο άρθρο 36 και να ανακηρύξει τις υποψηφιότητες που πληρούν τις καταστατικές προδιαγραφές. Ταυτόχρονα ο γραμματέας του κόμματος ζήτησε από τους εκπροσώπους να συμφωνήσουν ομόφωνα πως αποδέχονται το σκεπτικό ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων από την ΕΔΕΚΑΠ χωρίς να εγείρεται ζήτημα ως προς το επίμαχο άρθρο περί ασυμβίβαστου και να δεσμευτούν επίσημα για αυτό.

Η συνεδρίαση τελείωσε αργά τη νύχτα και σήμερα το πρωί ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε τηλεφωνικά με τους υποψηφίους και τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα τους επεσήμανε και για το γεγονός πως αν συμβεί κάτι και δεν υπάρχει συμφωνία, τότε το θέμα του διαρκούς συνεδρίου είναι ανοιχτό.