Δούρου: Ας δεσμευθούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ομιλία της Ρένας Δούρου στην Κεντρική Επιτροπή αντιτάχθηκε σε αυτούς που επιδιώκουν τον εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια εμφανίστηκε υπέρ των δομικών αλλαγών στο καταστατικό.

«Τέτοιες εξελίξεις, όπως οι τωρινές, δεν αξίζουν για το κόμμα έδινε το πολιτικό του στίγμα ως κόμμα διακυβέρνησης στις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δική της τοποθέτηση η Ρένα Δούρου απευθυνόμενη στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «επειδή δεν κραυγάζουμε δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιούμε» εξαπολύοντας τα βέλη της σε όσους «βγαίνουν στα κανάλια, ομνύουν στην ενότητα και δηλώνουν υποψήφιοι σε κούρσες που δεν έχουν προκηρυχθεί».

«Δεν αγωνιούμε για την καρέκλα αλλά για το κόμμα που παλέψαμε μια ζωή. Αγωνιούμε για το κόμμα που κτίσαμε μαζί στα πέτρινα χρόνια του Συνασπισμού», συμπλήρωσε σχετικώς, χαρακτηρίζοντας «αξιοπρέπεια όχι απουσία γνώμης» την αποχή από τα Μέσα ενημέρωσης.

«Ήμασταν, είμαστε και παραμένουμε ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ακολούθως, επικαλούμενη «τη δεοντολογικά κομματική στάση του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που κάποιοι κατηγορούσαν ως δεξιό για το γεγονός πως θεωρούσε κρίσιμη τη διαφύλαξη των κλειδιών της Κουμουνδούρου».

«Του κοινού μας σπιτιού που δεν χαρίζουμε σε κανέναν» επεσήμανε.

Βέβαια, ομολόγησε ότι «οφείλουμε ν’ αλλάξουμε πολλά». Αρκεί αυτός να συμβεί «χωρίς ανθρωποφαγία, χωρίς υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που αμαυρώνουν την Αριστερά και χαροποιούν όσους τη θεωρούν ελαττωματική ιδέα».

Σ’ εκείνο το σημείο καυτηρίασε το γεγονός πως «ακούμε για «φρουρά Τσίπρα». Λες και οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι δεν έχουν προσωπικότητα και πρέπει να ετεροκαθορίζονται και μάλιστα ως «φρουρά». Λες και ο τέως πρόεδρος έχει ανάγκη από «φρουρά» σα να ήταν έκπτωτος τύπου Καντάφι ή Μουμπάρακ».

«Τέτοιες εξελίξεις όπως οι τωρινές δεν αξίζουν για το κόμμα έδινε το πολιτικό του στίγμα ως κόμμα διακυβέρνησης στις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες. Του κόμματος – συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράδοσης των αγώνων του λαού μας. Του ΕΑΜ που διαχειρίστηκε την ήττα με ήθος όχι με ευτέλεια. Της γενιάς που είδε τις ελπίδες της για κοινωνική αλλαγή να διαψεύδονται, της γενιάς του 114, όλων εκείνων που γνώρισαν ήττες, συγκρούσεις εσωτερικές βίαιες αλλά δεν ευτελίστηκαν» είπε ακόμη.

Κατά την ίδια είναι τώρα η στιγμή «ν’ αλλάξουμε ρότα, να στραφούμε στη σιωπηλή πλειοψηφία». Εκείνους που «πονάνε για την Αριστερά, που ελπίζουν στην Αριστερά. Που θέλουν να είναι στρατιώτες της Αριστεράς και όχι στρατηγοί. Που δεν ταυτίζουν την Αριστερά με οφίτσια. Που δεν την κάνουν καριέρα. Που δεν διεκδικούν στο όνομα της Αριστεράς πάντα, 4 και βάλε βουλευτικές θητείες. Μιλώ για αυτούς που πιστεύουν με ανιδιοτέλεια στις αξίες της Αριστεράς. Και που διψούν να ακούσουν επιτέλους για πολιτικές, ιδεολογικές προτάσεις».

«Θυμόμαστε τις σαρωτικές παρεμβάσεις του Τσίπρα κόντρα στον Μητσοτάκη στη Βουλή. Και; Ποτέ δεν καταφέραμε να τις μετατρέψουμε σε νίκες στην κοινωνία» αναγνώρισε ακόμη. Γι’ αυτό «και σήμερα έχουμε τη δεύτερη θητεία ενός που μέσα στη Βουλή μπερδεύει τον Ρουσώ με τον Μοντεσκιέ κι εκτός Βουλής ισοπεδώνει την κοινωνία υπό τις ευλογίες των συστημικών ΜΜΕ».

Μιλώντας για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «δεν μιλάμε απλά για ένα ραδιόφωνο και μία εφημερίδα. Μιλάμε για δυο αριστερές φωνές που πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα, με κάθε μέσο. Με οικονομική στήριξη, με συνδρομές, με εκδηλώσεις. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το πράξει κανείς στη θέση μας. Είναι δικό μας χρέος. Για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση. Για τη δημοκρατία.

«Ας δεσμευθούμε εδώ και τώρα ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ» προέτρεψε η Ρένα Δούρου, καθώς «έχει παρόν και μέλλον» τη στιγμή που «παραμείνει ο εφιάλτης των ισχυρών. Το αποκούμπι των αδύναμων»

«Τα μέλη μας αυτά δείχνουν το δρόμο πώς θα γλιτώσουμε τον αυτοεξετευλισμό. Προσωπικά είμαι εδώ για να δώσω αυτή τη μάχη για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για προοδευτική διακυβέρνηση πάνω από προσωπικές στρατηγικές. Και δεν είμαι μόνη. Είμαστε πολλές και πολλοί, συντρόφισσες και σύντροφοι και θα τα καταφέρουμε. Όπως πάντα» κατέληξε η κ. Δούρου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.