Η Νεφέλη Φασούλη μοιράζεται τα 5 τραγούδια που σημάδεψαν το καλοκαίρι της

Σε λίγες μέρες (11/9) κάνει την καθιερωμένη σεπτεμβριανή συναυλία της στην Αθήνα και μας προσκαλεί σε ένα χειροποίητο και γεμάτο αγάπη πάρτι.

Καλοκαιράκι ήταν και πάει -ή μπορεί και όχι. Όσο ο καιρός (ή καλύτερα η κλιματική κρίση) δίνει παράταση στις ζέστη και τις βουτιές μας, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να εγκαταλείψουμε τις playlists που μας συντρόφευσαν τους τρεις τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τις μέρες των διακοπών. Ίσα-ίσα, που μπορούμε να τις εμπλουτίζουμε με νέες προτάσεις.

Η Νεφέλη Φασούλη πέρασε ένα καλοκαίρι με περιοδεία και διακοπές. Κάτι μας λέει ότι πιθανόν να βρέθηκες σε κάποιο από τα πάρτι που έστηνε όλο αυτό το διάστημα κάτω από τα αστέρια, μα είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον ένα από τα τραγούδια της έδωσε χρώμα και ήχο στις φετινές καλοκαιρινές σας ιστορίες.

Λίγες μέρες πριν την καθιερωμένη της πλέον αθηναϊκή συναυλία τον Σεπτέμβρη (11/9, ΠΛΥΦΑ, εισιτήρια εδώ) μοιράζεται μαζί μας τα τραγούδια που σημάδεψαν το δικό της «ολοκαλοκαρινό» soundtrack.

Πάμε Νότια – Γιώργος Ζήκας

Ο απόλυτος ύμνος στο καλοκαίρι. Έπεσα πάνω του τυχαία στο ραδιόφωνο και έκτοτε μπήκε στην καθημερινή μου ρουτίνα. Μπορώ να μετρήσω και δυο φορές που το χόρεψα το ξημέρωμα, σε πλήρη αποσύνθεση, βουρκώνοντας για ακόμη ένα καλοκαίρι που έφυγε.

Macka Yollari – Altın Gun

Έχω βαρεθεί να λέω πόσο πολύ αγαπώ αυτήν την μπάντα γιατί βρίσκω τον ήχο της ιδιοφυή. Έφερε τα τουρκικά δημοτικά στην μόδα, ντύνοντας τα με σύγχρονη παραγωγή και θέλω πολύ να κάνω κάτι αντίστοιχο. Το συγκεκριμένο είναι για πολύ χορό.

Όχι πια έρωτες – Κόρε Ύδρο

Πάντα έβρισκα το καλοκαίρι ως πολύ κομβικό σημείο για τις ανθρώπινες σχέσεις και για αυτό και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τραγούδια χωρισμού. Για την ακρίβεια, το απόλυτο τραγούδι χωρισμού.

And I Love her – The Beatles

Δεν ξέρω τι βάζετε εσείς στο αυτοκίνητο, αλλά εμείς που κάνουμε ένα 25ώρο βανάκι την εβδομάδα για περιοδεία έχουμε τελετουργικό να ακούμε τα άπαντα των Beatles. Διάλεξα ένα διαμαντάκι από τα δεκάδες που έχουν. Roadtrip = Beatles

Στη θάλασσα – Θεοδοσία Τσάτσου

Μετράς το καλοκαίρι με την ερώτηση: Πόσα μπάνια, πόσα παγωτά και πόσες φορές άκουσες αυτό το κομμάτι. Η απάντηση είναι μία, όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο. Ελπίζω να τα χορτάσατε και τα τρία αυτά φέτος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.