5 κοντινοί προορισμοί για να κάνετε τα τελευταία μπάνια

Κι όμως, πολύ κοντά στην Αθήνα θα βρείτε υπέροχες παραλίες για τις τελευταίες βουτιές της σεζόν.

Το φθινόπωρο μπορεί να έφτασε ημερολογιακά, ωστόσο ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός. Ενώ οι θερμοκρασίες δεν υποχωρούν, αρκετοί αδυνατούν να προσαρμοστούν στην ιδέα της επιστροφής στην πόλη και αναζητούν διεξόδους που θα τους οδηγήσουν πίσω στις ξέγνοιαστες ημέρες των διακοπών. Για όσους θέλουν να κάνουν τις τελευταίες βουτιές σε κοντινούς προορισμούς, υπάρχουν αρκετές επιλογές σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Σας προτείνουμε εκδρομές με δυνατότητα να μείνετε για ένα Σαββατοκύριακο, ή να πάτε ακόμα και για μονοήμερη.

5 Προορισμοί κοντά στην Αθήνα για τις βουτιές του φθινοπώρου:

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι πάντα μια καλή ιδέα για όλες τις εποχές του χρόνου. Μια πόλη από τις πιο όμορφες της χώρας βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Όσες φορές κι αν το έχετε επισκεφτεί, πάντα θα έχετε κάτι νέο να δείτε και να κάνετε. Εκτός από τα μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφετέριες που έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ποτό σας με θέα το Μπούρτζι, διαθέτει και αρκετές παραλίες σε κοντινή απόσταση.

Στην παραλία της Αρβανιτιάς μπορείτε να φτάσετε και με τα πόδια από την παλιά πόλη του Ναυπλίου | Shutterstock

Στη σκιά του Κάστρο της Ακροναυπλίας βρίσκεται η παραλία της Αρβανιτιάς. Έχετε τη δυνατότητα να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, αλλά και με τα πόδια, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής είναι η Καραθώνα και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά και διαθέτει beach bars και ταβέρνες. Αν έχετε διάθεση να πάτε λίγο πιο μακριά ο δρόμος θα σας βγάλει στο Τολό, που είναι ιδανικό για οικογένειες καθώς τα νερά είναι πιο ρηχά. Εναλλακτικά, στο Δρέπανο και στις παραλίες πλησίον θα γνωρίσετε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της περιοχής. 

Σούνιο

Αν το ζητούμενο είναι να παρατείνετε τη χαρά των διακοπών χωρίς να απομακρυνθείτε από την Αθήνα, το Σούνιο είναι η κατάλληλη επιλογή. Βρίσκεται κοντά στην πόλη κι όμως καταφέρνει να φέρει την ηρεμία των διακοπών. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταλύματα κοντά στη θάλασσα, έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να πάτε και με τα πόδια. Στην παραλία του Σουνίου και στον Άγιο Πέτρο θα κολυμπήσετε με μια πραγματικά μοναδική θέα προς το Ναό του Ποσειδώνα. Μια βόλτα στο ναό ειδικά την ώρα που δύει ο ήλιος θα σας αποζημιώσει.

Στο Σούνιο υπάρχουν αρκετές παραλίες σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους | Shutterstock

Σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρεθείτε στα Λεγραινά με τις κρυμμένες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά. Η παραλία ΚΑΠΕ είναι η πιο δημοφιλής της περιοχής, με τα γνωστά σκαλάκια που έχουν κατακλύσει το instagram εδώ και χρόνια. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Χάρακας με την αμμουδιά και χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας όπου θέλετε.

Μέθανα

Αν αναζητάτε έναν εναλλακτικός προορισμός μακριά από το μαζικό τουρισμό όπου θα βρείτε την ηρεμία, επισκεφθείτε τα Μέθανα. Υπάρχει δυνατότητα να φτάσετε με δύο τρόπους: είτε οδικώς σε 2,5 ώρες, είτε με καραβάκι από το λιμάνι του Πειραιά σε δύο ώρες. Δεν πρόκειται για νησί, αλλά για χερσόνησο που βρίσκονται ανάμεσα στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ενώ είναι γνωστά για τα ιαματικά λουτρά τους, διαθέτουν και αξιοθέατα όπως το ηφέστειο των Μεθάνων και το κάστρο του Φαβιέρου.

H παραλία του Αγίου Γεωργίου στα Μέθανα | Shutterstock

Υπάρχουν παραλίες οργανωμένες και μη ώστε να επιλέξετε. H μεγαλύτερη είναι του Λιμνιώνα με καταπράσινο τοπίο, ομπρέλες και beach bar. Στον Άγιο Γεώργιο τα νερά είναι ρηχά και υπάρχουν και ταβέρνες για μετά τη βουτιά, ενώ στην παραλία του Αγίου Νικολάου θα συναντήσετε τα λουτρά του Παυσανία. Στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, θα κολυμπήσετε στη μικρή χερσόνησο, γνωστή ως νησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Μεθάνων.

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι, επίσης, αυτός ο προορισμός που μπορεί κανείς να δει τις ομορφιές του όλους τους μήνες του χρόνου. Σε μία ώρα με το αυτοκίνητο θα βρίσκεστε στα ψαροταβερνάκια της πόλης με τα «τρελά νερά». Η πόλη προσφέρεται για βόλτες πλάι στη θάλασσα με παγωτό στο χέρι, για ψώνια και για εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες.

Η Χαλκίδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα | Shutterstock

Στις Αλυκές χτυπά η καρδιά της διασκέδασης, με τα beach bars που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Οι παραλίες Μπουρνώντας και Βαλοπούλα Δροσιάς είναι ρηχές και ιδανικές για οικογένειες, ενώ υπάρχουν και οι πιο κοντινές, τα Αστέρια και οι Ροδιές. Για μπάνιο, βόλτα και φαγητό, οδηγηθείτε προς την Ερέτρια, ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της περιοχής.

Κέα (Τζια)

Επειδή για πολλούς οι διακοπές είναι συνώνυμες με τα νησιά ακόμα και το φθινόπωρο, μπορείτε να πάρετε το πλοίο για έναν κοντινό προορισμό. Η Κέα, ή Τζια όπως είναι ευρέως γνωστή, απέχει μόλις μια ώρα από το λιμάνι του Λαύριου και προσελκύει πολλά ιστιοπλοϊκά τα Σαββατοκύριακα. Το πλησιέστερο νησί των Κυκλάδων φημίζεται τόσο για τη γραφική Χώρα, όσο και για τις εντυπωσιακές παραλίες του. Εκτός από τα μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, διαθέτει πλούσια φυσικά τοπία. Μάλιστα, μεγάλο τμήμα του νησιού ανήκει στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.

H παραλία του Κούνδουρου στην Κέα | Shutterstock

Θα κάνετε τις βουτιές σας σε αρκετές παραλίες, στον απάνεμο κόλπο του Οτζιά και στον οργανωμένο Κούνδουρο, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Στο Γιαλισκάρι με τα διάφανα νερά θα βρείτε ξαπλώστρες, ενώ αν έχετε βρει διαμονή στην Κορησσία θα χρειαστεί να κάνετε μόνο μερικά βήματα για να βουτήξετε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.