Μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ: Χριστουγεννιάτικο δώρο από τον πατέρα το όπλο του 14χρονου

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 14χρονο για το μακελειό στην Τζόρτζια των ΗΠΑ - Συνελήφθη και ο πατέρας του.

Το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποίησε ο 14χρονος Κολτ Γκρέι για να σκοτώσει 4 άτομα σε σχολείο στην Tζόρτζια ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από το πατέρα του.

Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι έχει πλέον συλληφθεί.

Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι

Στην έρευνα που είχε διεξαχθεί από το FBI το 2023 μετά από απειλές του Κολτ για επίθεση σε σχολείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγους μήνες πριν το φονικό, ο πατέρας του κατά την ανάκρισή του είχε πει στις Αρχές ότι ότι υπήρχαν κυνηγετικά όπλα στο σπίτι τους, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση σε αυτά χωρίς επίβλεψη.

Μάλιστα, ο Κολτ είχε υποστηρίξει ότι δεν έκανε εκείνος τις απειλές. Από το FBI δεν δόθηκε συνέχεια, καθώς δεν θεωρήθηκε πως υπήρχε εύλογη αιτία.

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι»

Το ζήτημα της γονεϊκής ευθύνης για εγκλήματα ανηλίκων προβάλλεται ολοένα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι, να μην το έχεις κλειδωμένο και το παιδί σου να ξέρει πού είναι;», διερωτήθηκε ρητορικά χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Πρέπει να φροντίσουμε να λογοδοτούν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε όπλα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο έφηβος κατηγορείται για τέσσερις φόνους –δυο συνομίληκων συμμαθητών του, 39χρονου καθηγητή και 53χρονης καθηγήτριας, που δίδασκαν μαθηματικά– μέσα στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Η σφαγή προστέθηκε στην ατελείωτη μακάβρια σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται επί δεκαετίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, φαινόμενο που δεν έχει παρόμοιο σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.