Κένυα: Τραγωδία με 17 νεκρούς μαθητές – Κάηκαν ζωντανοί

Τραγωδία διαδραματίστηκε στην Κένυα, καθώς 17 μαθητές κάηκαν ζωντανοί σε σχολείο - Άλλοι 14 είναι τραυματισμένοι.

Δεκαεπτά μαθητές έγιναν παρανάλωμα του πυρός σε πυρκαγιά σε σχολείο στην κεντρική Κένυα, σε σημείο που είναι αδύνατη η αναγνώριση των πτωμάτων, μετέδωσε την Παρασκευή ο τηλεοπτικός σταθμός, Citizen Television. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Η πυρκαγιά στο σχολείο Hillside Endarasha Academy στην πόλη Νιέρι προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 14 μαθητών, πρόσθεσε ο σταθμός.

Πλήθος διασωστών βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ακαδημία Hillside Endarasha στο Nyeri, δήλωσε η εκπρόσωπος, Resila Onyango, σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Hot 96 FM της Κένυας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι αρχές πρόκειται να δώσουν λεπτομέρειες αργότερα.

«Έχουμε χάσει 17 μαθητές στο περιστατικό της πυρκαγιάς, ενώ 14 έχουν τραυματιστεί…», δήλωσε η ίδια τηλεφωνικά στο Reuters. «Η ομάδα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον τόπο του συμβάντος», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει ακόμα ο φόβος πως μπορεί ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Οι πυρκαγιές στα σχολεία είναι συχνό φαινόμενο στα οικοτροφεία της Κένυας. Το 2017, πυρκαγιά σε σχολείο στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι σκότωσε τουλάχιστον εννέα μαθητές λυκείου, όπως αναφέρει η DW.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.