Γαλλία: Καθηλωτική η κόρη της Gisele Pelicot – «Με νάρκωσε για να με φωτογραφίσει γυμνή»

Η Caroline Darian αφηγήθηκε τη μέρα που έμαθε τη φρίκη που βίωνε η μητέρα της - «Ένας από τους χειρότερους σεξουαλικούς εγκληματίες των τελευταίων 20 ετών» είπε για τον πατέρα της, Dominique Pelicot

Πέμπτη μέρα της πολύκροτης δίκης που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία και στο βήμα ανέβηκε η κόρη της Gisele Pelicot, της γυναίκας που βιάστηκε ναρκωμένη εκατοντάδες φορές από αγνώστους που στρατολογούσε από το διαδίκτυο ο σύζυγός της, Dominique Pelicot.

Η Caroline Darian, που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, έμεινε ξαφνικά «ορφανή», όταν άκουσε τη μητέρα της να της αποκαλύπτει όλα τα φριχτά που έκανε ο πατέρας της για σχεδόν μία δεκαετία. Τον περιέγραψε ως «πιθανότητα έναν από τους χειρότερους σεξουαλικούς εγκληματίες των τελευταίων 20 ετών».

«Πώς υποτίθεται ότι θα ξαναχτίσουμε τους εαυτούς μας όταν ξέρουμε τι έκανε» δήλωσε η κόρη του, μιλώντας στο δικαστήριο της νότιας πόλης Αβινιόν.

Η ημέρα της αποκάλυψης

H Caroline Darian αφηγήθηκε ότι έμαθε για την κακοποίηση από τη μητέρα της τον Νοέμβριο του 2020, αφού εκείνη είχε μιλήσει στην Αστυνομία.

«Η ζωή μου γύρισε ανάποδα. Η μητέρα μου είπε: «Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο αστυνομικό τμήμα. Ο πατέρας σου με νάρκωσε για να με βιάσει με αγνώστους. Με ανάγκασαν να κοιτάξω τις φωτογραφίες». Ήταν αυτό που λέμε σημείο καμπής, η αρχή μιας αργής καθόδου στην κόλαση, όπου δεν έχεις ιδέα πόσο χαμηλά θα βυθιστείς», είπε, ξεσπώντας σε δάκρυα. «Τηλεφώνησα στα αδέρφια μου… Δεν ξέραμε τι μας συνέβαινε».

Τη δεύτερη μέρα της δίκης η Darian είχε φύγει από την αίθουσα μέσα σε 20 λεπτά, καθώς ο προεδρεύων δικαστής εξιστορούσε πως γυμνά φωτομοντάζ της είχαν βρεθεί και στον υπολογιστή του πατέρα της σε έναν φάκελο με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή».

Η γυναίκα το 2022 έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Et j’ai cessé de t’appeler papa («Και σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά») σχετικά με την επίδραση που είχε στην οικογένεια η αποκάλυψη των εγκλημάτων.

Το σημάδι

Η Caroline εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η ίδια είχε πέσει θύμα των πρακτικών του πατέρα της. Στις φωτογραφίες που βρήκαν οι αστυνομικοί φαίνεται μια γυναίκα να κοιμάται, με το φως ανοιχτό και τους γλουτούς της σε κοινή θέα. Το ίδιο σκηνικό αποτυπωνόταν και σε δεύτερη φωτογραφία.

Όταν η Αστυνομία της έδειξε τις φωτογραφίες δεν αναγνώρισε τον εαυτό της. Ένας αστυνομικός της έδειξε μια καφέ κηλίδα στα οπίσθιά τηw γυναίκας στη φωτογραφίας. Και τότε, με φρίκη, κατάλαβε ότι ήταν η ίδια στις φωτογραφίες. Ο πατέρας της τη φωτογράφιζε γυμνή.

«Κατάλαβα ότι ο άνθρωπος που ήταν ο πατέρας μου, στον οποίο είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, που πίστευα ότι είχε ακεραιότητα, που σεβόταν την κόρη του, που ήταν περήφανος γι’ αυτήν, που την ενθάρρυνε πάντα, με είχε φωτογραφίσει χωρίς να το ξέρω, γυμνή», είπε στο δικαστήριο.Όπως είπε στο δικαστήριο πιστεύει ότι δεν κοιμόταν στις φωτογραφίες, αλλά και εκείνη, όπως και η μητέρα της, είχε ναρκωθεί.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για βιασμό κατά συναυτουργία σε περίπτωση καταδίκης. Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους βρίσκονται υπό κράτηση, μεταξύ των οποίων και ο Dominique Pelicot. Τριάντα δύο άλλοι κατηγορούμενοι παρακολουθούν ελεύθεροι τη δίκη. Ο τελευταίος δικάζεται ερήμην. Η δίκη θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.