Famagusta: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία

«Ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, είναι απαράδεκτο λάθος κάποιων κύκλων να βγαίνει μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό» είπε ο πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προσπαθεί, μέσω συναντήσεων με το Netflix, ώστε η σειρά Famagusta να μη προβληθεί στους πελάτες της πλατφόρμας εκτός Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η σειρά είχε προκαλέσει παροξυσμό με τους Τούρκους να επιτίθενται στο Netflix και τον Τούρκο υφυπουργό Πολιτισμού Dr. Batuhan Mumcu να δηλώνει «βαθιά ενοχλημένος».

«Είμαι βαθιά ενοχλημένος για μια σειρά που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα ψηφιακής ροής Netflix, η οποία στρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο. Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο ήταν μια παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για την εδραίωση της ειρήνης και της ηρεμίας στο νησί. Τέτοια ιστορικά γεγονότα πρέπει να αντιμετωπίζονται αντικειμενικά και αμερόληπτα, και τέτοιες εκπομπές με μονόπλευρη προοπτική βλάπτουν τη φιλία και την ειρήνη μεταξύ των κοινωνιών» είχε πει.

«Απαράδεκτο λάθος»

Σε ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του Τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Εμπουμπεκίρ Σαχίν ανέφερε: «Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο μας έχει κάνει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με το Netflix» είπε.

«Ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, είναι απαράδεκτο λάθος κάποιων κύκλων να βγαίνει μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό» πρόσθεσε.

«Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» κατέληξε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.