Ρέθυμνο: Νέες αποκαλύψεις για τη βεντέτα στο Βιλανδρέδο – Πώς συνδέονται οι δύο επιθέσεις

Βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης με καυστικό υγρό στον γιο του 70χρονου κτηνοτρόφου - Η αποκάλυψη για τις κάμερες και η σύνδεση με το σημερινό βάρβαρο περιστατικό στο Βιλαδένδρο Ρεθύμνου.

Αποφασισμένοι να σκοτώσουν ήταν οι δράστες της βάναυσης επίθεσης σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο.

Του έστησαν καρτέρι μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα κοντά στο χωριό Βιλανδρέδο, του έκοψαν τη γλώσσα για να σταματήσει να φωνάζει κι ύστερα τον γάζωσαν.

Τον πυροβόλησαν δύο φορές στο δεξί του πόδι και μία στο αριστερό ενώ στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί, δέχτηκε άλλη μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε τον θώρακα και κατέληξε στην σπονδυλική του στήλη.

Ο άνδρας κατάφερε να επιζήσει και τώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Καρέ – καρέ η απόπειρα

Όλα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν άγνωστοι φορώντας κουκούλες έστησαν καρτέρι στον 70χρονο μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα και μόλις τον είδαν να μπαίνει, τον ακινητοποίησαν, τον βασάνισαν και ύστερα άρχισαν να τον πυροβολούν.

Ο κτηνοτρόφος, παρά τις σφαίρες που είχε δεχτεί, μόλις έφυγαν οι δράστες, κατάφερε να πάρει τηλέφωνο τον γιο του και να ζητήσει βοήθεια.

«Τον πατέρα μου τον βρήκα εγώ. Τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε «φάει» και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, του έκοψαν τη γλώσσα.

Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου.

Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε, μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο».

Ο 70χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να τον σώσουν.

Τα σενάρια

Το βασικότερο από τα σενάρια που ερευνούν οι Αρχές είναι πίσω από την επίθεση στον 70χρονο κτηνοτρόφο να κρύβονται κτηματικές διαφορές, αιτία για την οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε δεχτεί επίθεση ο γιος του θύματος με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο.

Ο γιος του 70χρονου θύματος δήλωσε: «Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι ακόμη σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Αυτά πάνε πακέτο».

Ο γιος του κτηνοτρόφου και αδελφός του ανθρώπου που είχε δεχτεί την επίθεση με το καυστικό υγρό, είναι πεπεισμένος ότι οι δυο υποθέσεις έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους.

Αποκαλύπτει μάλιστα, αποκλειστικά στο Live News, ότι υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης στον πατέρα του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας του είχε βρει σχισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του, ως προειδοποίηση.

«Εχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί στην ασφάλεια για να εξεταστούν, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του κτηνοτρόφου.

Η κατάσταση της υγείας του

Ο Νίκος Μαλλιαρός, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μίλησε στο LIVE NEWS για την κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου.

«Η τελευταία ενημέρωση είναι πως θα γίνει άλλη μία αξονική. Ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί. Είχε χάσει πολύ αίμα αλλά έπεσαν όλοι πάνω του και στη συνέχεια διασωληνώθηκε.

Έχει 4 τραύματα από όπλο. Τα τραύματα ήταν στα άκρα αλλά το ένα πέρασε στο χέρι και μπήγε στον θώρακα. Αυτό του προκάλεσε τη μεγάλη αιμορραγία. Ξέρω πως έχει ράμματα στη γλώσσα αλλά δεν ξέρω ακόμα τι έχει συμβεί».

Η επίθεση με καυστικό υγρό

O εφιάλτης του 26χρονου εκτυλίχθηκε στις 31 του περασμένου Ιούλη. Εκείνο το πρωί, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις και 3 άτομα να παραμένουν υπό κράτηση.

«Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα scooter, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», περιέγραψε το θύμα της επίθεσης.

«Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά».

Σε μια σειρά ερευνών οι αρχές εντόπισαν σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας τους δύο δράστες να κινούνται με το σκούτερ και να πλησιάζουν στο σημείο της επίθεσης. Τη σακούλα με το καυστικό υγρό, κρατάει ο νεαρός που κάθεται πίσω από τον οδηγό.

Ήταν εκείνος, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, που έριξε το οξύ στον 26χρονο μόλις τον είδε να βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, είχε μιλήσει για μια συμφωνία που θα τον έκανε πλουσιότερο κατά 1.000 ευρώ. Είχε φωτογραφίσει έναν συγχωριανό του 26χρονου, με τον οποίο όπως φαίνεται, υπήρχαν κτηματικές διαφορές.

Πώς συνδέονται τα δύο περιστατικά

Τότε η επίθεση στον γιο του 70χρονου είχε οργανωθεί από 40χρονο, ο οποίος «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να πλήξουν τον 26χρονο.

Μετά τη σύλληψη τους τέθηκε το ζήτημα τη προφυλάκισης ή μη των κατηγορούμενων. Τότε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, υπήρξε μία προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η ρήξη.

Συμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των Νέων και του Βήματος, Βασίλη Λαμπρόπουλο, έγινε προσπάθεια από την πλευρά των κατηγορούμενων να μην καταθέσει ποινική δίωξη ο πατέρας του 26χρονου.

Ο πατέρας του όμως επέμενε πως θέλει να προφυλακιστούν, κάτι που τελικά έγινε καθώς ο 40χρονος προφυλακίστηκε.

Από ότι φαίνεται, η ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο από το χωριό του Βιλανδρέδου ως τον νούμερο ένα ύποπτο για τους πυροβολισμούς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.