Από την επόμενη εβδομάδα έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα που θα επηρεάσει τη χώρα μας, αλλάζοντας τα δεδομένα του καιρού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολλυδά, το σύστημα αυτό θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο X «δημιουργείται μία κυκλοφορία «τύπου Π» που θα επηρεάζει κατα περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός, με την καιρική κατάσταση όμως να μην «αγγίζει» την υπόλοιπη χώρα».

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

ΕΜΥ: Ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, όπου πιθανώς από το απόγευμα να είναι κατά διαστήματα ισχυρές και από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναφέρει η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο

Άστατο καιρό προβλέπει για το Σαββατοκύριακο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Με ανάρτηση στο Facebook αναφέρει ότι αύριο Σάββατο 7/9 μεσημέρι και απόγευμα θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.

Την Κυριακή 8/9 ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Από Δευτέρα αναμένεται το νέο κύμα κακοκαιρίας. «Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!» αναφέρει χαρακτηριστικά.