Την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ζητούν με αίτηση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, μέσω των δικηγόρων τους, η μητέρα και η αδελφή του δημοσιογράφου.

Όπως αναφέρουν, η εισαγγελέας της έδρας η οποία είχε αντικρούσει ένα προς ένα τα επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης, είχε προτείνει να καταδικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι και στη δευτερολογία της, γεγονός αρκετά σπάνιο στα δικαστικά χρονικά.

Επιπλέον, οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, ως οι δράστες της επίθεσης, ενώ οι αστυνομικοί που εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό και ο μάρτυρας οδηγός που τους είδε να παραβιάζουν το στοπ, κατέθεσαν ότι σωματομετρικά οι 2 κατηγορούμενοι ταιριάζουν με τους δράστες.

Για εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού έκαναν λόγο οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, οι οποίοι δήλωσαν:

«Καταθέσαμε αίτηση για άσκηση έφεσης κατά της υπ΄ αριθμ. 1328/31-07-2024 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για λογαριασμό της μητέρας του Γιώργου Καραιβάζ Παναγιώτας Καραιβάζ και της αδελφής του Ανατολής (Λίτσας) Καραιβάζ γιατί εκείνες όπως κι εμείς πειστήκαμε για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Η όποια ενοχή προέκυψε ακράδαντα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, τα ψεύτικα άλλοθι των κατηγορουμένων καθώς και τις ψευδείς καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Όμως έγινε εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού και λήφθηκε μια απόφαση άνευ επαρκούς κι εμπεριστατωμένης αιτιολογίας η οποία πάσχει στο εσωτερικό της από αντιφάσεις.

Ζητήσαμε λοιπόν να ασκηθεί έφεση κατά της υπ΄αριθμ. 1328/2024 απόφασης του ΜΟΔ Αθηνών και να εκδικασθεί εκ νέου η υπόθεση και να διερευνηθεί εις βάθος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και να επιβληθεί στους κατηγορούμενους η αρμόζουσα ποινή για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Γιώργος Καραιβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν σταθερά ανένταχτος κι αδιαπραγμάτευτος. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν Δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι.

Όπως προφητικά έγραψε ο ίδιος: «Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου».