Αμανατίδης: Κοντά σε Οριστική Συμφωνία για την Τηλεθέρμανση στη Δυτική Μακεδονία

Με αισιοδοξία για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος της Τηλεθέρμανσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οριστική συμφωνία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Αμανατίδης ενημέρωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας και ότι αναμένεται μια κρίσιμη συνάντηση στις 10 του μήνα, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει στην οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Πορεία Διαπραγματεύσεων και Προκλήσεις

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη δυσκολία του έργου, καθώς απαιτείται συντονισμός πολλών απόψεων και διαφορετικών προσεγγίσεων. «Πρέπει να παντρέψουμε πολλές απόψεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά κάναμε πολλά βήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις. Η Τηλεθέρμανση αποτελεί κρίσιμο θέμα για την περιοχή, καθώς αφορά περίπου το 60% των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, προσφέροντας μια βιώσιμη και οικονομική λύση θέρμανσης.

Η Παρέμβαση της ΔΕΗ και η Αντίδραση του Περιφερειάρχη

Ένα σημαντικό σημείο ανησυχίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ήταν η πρόσφατη κίνηση της ΔΕΗ, η οποία απείλησε με διακοπή της ηλεκτροδότησης, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια της ΔΕΗ «λάθος», επισημαίνοντας ότι ελπίζει να μην πραγματοποιηθεί η απειλή διακοπής του ρεύματος. Παρά τις δυσκολίες, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι υπάρχει θετική διάθεση από πλευράς κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να βρει μια οριστική λύση στο θέμα των Τηλεθερμάνσεων, προκειμένου να μην διαταραχθεί η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Το Κείμενο της Συμφωνίας και η Αναζήτηση Κοινής Συνισταμένης

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κείμενο που πρέπει να εγκριθεί, με στόχο να καταλήξουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές σε μια κοινή αποδεκτή λύση. «Είμαστε σε μία φάση όπου έχουμε ένα κείμενο επί του οποίου πρέπει να πάρουμε τις θετικές μας αποφάσεις γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό», τόνισε. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λέγοντας ότι «στα δύσκολα πρέπει να είμαστε μαζί».

Συντονισμός για την Τελική Πρόταση

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ο κ. Αμανατίδης ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή για να επιτευχθεί μια κοινή συνισταμένη πρόταση, η οποία θα γίνει αποδεκτή τόσο από το Υπουργείο όσο και από τη ΔΕΗ. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η συνέχιση και αναβάθμιση της Τηλεθέρμανσης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, ειδικά ενόψει του χειμώνα.

Προοπτικές και Αναμενόμενα Οφέλη

Η επίλυση του ζητήματος της Τηλεθέρμανσης θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική βιωσιμότητα για χιλιάδες νοικοκυριά. Η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, της κυβέρνησης και της ΔΕΗ θεωρείται καθοριστική για τη διασφάλιση μιας λύσης που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και θα προωθεί την αειφορία και την αποδοτική χρήση των ενεργειακών πόρων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.