Σπίρτζης: Τιμή μου να με διαγράψει η φράξια Κασσελάκη – Μόνη διέξοδος για το κόμμα να φύγει

Λάβρος για ακόμα μία φορά κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης

Μια ημέρα μετά τη νέα αναβολή από την επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ της εισήγησης για αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ο Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε τον Στέφανο Κασσελάκη για αντικαταστατικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, καλώντας τον να παραιτηθεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την επιστολή καταγγελίας που έχει στείλει στο κόμμα ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι αφορά όλους όσοι χρησιμοποιούν τις δομές του κόμματος για να έχουν δικά τους οφέλη.

«Είναι τιμή μου να διαγραφώ από μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για ταυτοτικούς λόγους»

«Δυστυχώς και αυτή τη διαδικασία την έχουν ευτελίσει. Έκαναν χθες μια διαρροή, έξω απ’ ότι ορίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας και είπαν ότι αυτό θα γίνει την άλλη εβδομάδα που δεν θα υπάρχει Κεντρική Επιτροπή», σημείωσε. Γεγονός που όπως είπε δείχνει τις προθέσεις καθώς, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, αυτός θέλει να καταργηθεί η Κεντρική Επιτροπή.

Τιμή μου να με διαγράψουν

«Είναι τιμή μου να διαγραφώ από μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για ταυτοτικούς λόγους» τόνισε ο κ. Σπίρτζης λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος από την όλη κατάσταση.

Κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση και ευτελισμό των δομών που υπάρχουν στο κόμμα υποστήριξε ότι «η μόνη διέξοδος για το κόμμα είναι να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχει ούτε συντροφικότητα ούτε πολιτική ομάδα».

Μάλιστα, όπως είπε, «με τον ευτελισμό που έχει αυτό το κόμμα είναι τιμή μου να με διαγράψει μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας  που κυκλοφόρησε την Πέμπτη αρχικά τονίζεται ότι:

«Ο σ. Σπίρτζης για μία ακόμη φορά αγνόησε την πρόσκληση της ΕΔ να συναντηθεί με το Συμβούλιο μας σήμερα και να παράσχει τις εξηγήσεις του. Αντ’ αυτού επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής με περιεχόμενο παρόμοιο με την προηγούμενη, η οποία του επεστράφη από την ΕΔ ως απαράδεκτη, και ταυτόχρονα εμφανίστηκε κατά την παγιωμένη τακτική του σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίζοντας τις γνωστές επιθέσεις του.

Κατόπιν των ανωτέρω το Συμβούλιο εκτιμά ότι η συμπεριφορά του σ. Σπίρτζη συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα».

«Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να λάβει απόφαση για τις πειθαρχικές ποινές της αναστολής της ιδιότητας μέλους και της διαγραφής προτού προηγηθεί γνώμη της ΚΕ, εισηγούμαστε την παραπομπή της υπόθεσης στην ΚΕ, για τη διατύπωση της γνώμης της. Η εν λόγω παραπομπή θα γίνει ύστερα από απόφαση της ολομέλειας της ΕΔ», εξηγεί η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.