Με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα απαντά στη δήλωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με την απουσία της μητέρας της, Σύλβα, από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ υπογραμμίζεται πως ο κ. Κακλαμάνης ανέλαβε προσωπικά να την αναζητήσει με τον ίδιο να δηλώνει πως «αν για την εν λόγω παρεξήγηση, υπάρχει ευθύνη, αυτή προφανώς ανήκει σε μένα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα για δήθεν εξαίρεση της κυρίας Σύλβας Ακρίτα από την εκδήλωση τιμής σε όσους ευρισκόμαστε εν ζωή από τα 150 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια έχει ως εξής:

Το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, προσπάθησε ανεπιτυχώς και επί πολλές ημέρες να επικοινωνήσει με την κυρία Σύλβα Ακρίτα στα τηλέφωνα του σπιτιού της. Κατόπιν τούτου, ανέλαβα να την αναζητήσω μέσω της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Έλενας Ακρίτα, νομίζοντας ότι λόγοι πολιτικής ευπρέπειας το επέβαλαν. Δεν το κατόρθωσα σε δύο τηλέφωνά της – ένα μάλιστα δεν ισχύει.

Παραλλήλως, προσπάθησα μέσω πέντε (5) τηλεφώνων που ήταν καταχωρισμένα από το παρελθόν στο γραφείο μου και επέτυχα σε ένα από αυτά να μιλήσω με την κυρία Σύλβα Ακρίτα και να την ενημερώσω για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον ότι, όπως μου είπε, έλειπε από το σπίτι της για μια εβδομάδα.

Κατόπιν αυτού, το γραφείο του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει μαζί της, στα τηλέφωνα που είχε υπόψη.

Αν για την εν λόγω παρεξήγηση, υπάρχει ευθύνη, αυτή προφανώς ανήκει σε μένα.

Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει, νομίζω, όσα προσωπικά και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναφέρει η κυρία Έλενα Ακρίτα που άθελά της, ελπίζω, επιτρέπει σε διάφορα αντιΠΑΣΟΚ άτομα να χυδαιολογούν εναντίον του και εναντίον του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εξακολουθούμε να ανήκουμε και η μητέρα της και εγώ.

Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης»

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα

H δημοσιογράφος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, αμφισβητεί στη δημοσίευση της τις προσπάθειες επικοινωνίας με τη μητέρα της τονίζοντας πως «είναι επιεικώς προβληματικό – αν όχι αστείο – να λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τη Σύλβα Ακρίτα, όταν η ίδια έχει τους ίδιους αριθμούς τηλεφώνου εδώ και 30 χρόνια.»

Συνεχίζει λέγοντας: «Με πήρατε, λέτε, κι εμένα τηλεφωνο και δεν με βρήκατε; Και γιατί δεν άφησατε μήνυμα εσείς ή το γραφειο σας να σας καλέσω αμέσως; Θα το έκανα με μεγάλη χαρά.
Πώς εσείς επικοινωνήσατε εύκολα με την μητέρα μου, ενώ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την έψαχναν δήθεν τόσες μέρες;

Ειλικρινά, κύριε Πρόεδρε, με το χέρι στην καρδιά. Της είπατε ποτέ εσείς για την εκδήλωση στο Ζάππειο; Ή της μιλησατε γενικώς και αορίστως για μια πιθανή μελλοντική εκδήλωση (χωρίς ημερομηνία και χώρο), για να τιμηθούν τα ιστορικά στελέχη του;

Γράφετε: «Αν για την εν λόγω παρεξήγηση, υπάρχει ευθύνη, αυτή προφανώς ανήκει σε μένα».

Δεν ευθύνεστε εσείς, αγαπητέ κύριε Κακλαμάνη. Άλλοι ευθύνονται. Το γνωρίζετε, όπως το γνωρίζουμε κι εμείς. Για την ιστορία, η Σύλβα Ακρίτα αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση επί πρωθυπουργίας Σημίτη. Αν σάς λέει κάτι αυτό.

Έχετε θερμούς χαιρετισμούς από τη φίλη σας την Σύλβα.»

Το σχόλιο της Σύλβα Ακρίτα

Κάτω από την ανάρτηση της Έλενα Ακρίτα, η μητέρα της Σύλβα τονίζει:

«ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ! Ε,ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ! … (a propos εκτος των αλλων, ειπα συγκεκριμένα οτι όλη την εβδομαδα ήμουν συνεχεια στο δωματιο μου διπλα στο τηλ, που παραμενει ίδιο, εδω και δεκαετιες). Αυτά τα ολίγα από την πολύωρη τηλεφωνική μας συνομιλία! Παραδόξως η μνήμη μου παραμένει αμείωτη, πράγμα που ίσως δεν είναι πάντα ευχάριστο για κάποιους! ίσως να μαντεύεις. Με πολλή αγάπη σε χαιρετώ και κλείνω το δυσάρεστο αυτό θέμα.»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, με ανάρτηση της, η Σύλβα Ακρίτα υπενθύμισε κάποια γεγονότα, «απλά για την ιστορία» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφού επισήμανε ότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠαΣοΚ αλλά και η μόνη γυναίκα βουλευτής στην πρώτη 12μελή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ανέφερε ότι θα μπορούσε να αισθανθεί πικρία που δεν καλέστηκε στη «φιέστα των 50 χρόνων». «Και τας φρένας μου διατηρώ και τελοσπάντων ζω ακόμα» λέει.