Καυγάς Ακρίτα – ΠαΣοΚ: «Δεν καλέσατε τη μητέρα μου» – «Ψεύδεσαι»

Tι απαντά το ΠΑΣΟΚ για τη Σύλβα Ακρίτα και την εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 50ά γενέθλια του κόμματος

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Έλενας Ακρίτα και της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του ΠαΣοΚ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντέδρασε έντονα κατηγορώντας προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν έλαβε πρόσκληση η μητέρα της, Σύλβα Ακρίτα.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, η κ. Ακρίτα «στη γιορτή για τα 50 χρόνια του ΠαΣοΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κάλεσε τη Σύλβα Ακρίτα, ιδρυτικό στέλεχος και πρώτη γυναίκα βουλευτή στην ιστορία του κινήματος. Την απρέπεια χρεώνεται προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος. Η μητέρα μου έδωσε αγώνες, από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του ΠαΣοΚ και για πολλά χρόνια μετά. Το μπόι της Σύλβας Ακρίτα δεν κονταίνει, όσο κι αν προσπαθούν μερικοί ακόμα και σήμερα».

Στην ίδια ανάρτηση η κ. Ακρίτα κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι απαξιώνει και περιφρονεί την ιστορία του κόμματος.

Δείτε την ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα

Η ανάρτηση της Σύλβας Ακρίτας

Με μία ανάρτησή της στο Facebook η μητέρα της Έλενας Ακρίτα, Σύλβα, υπενθυμίζει κάποια γεγονότα, «απλά για την ιστορία» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Αφού επισημαίνει ότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠαΣοΚ αλλά και η μόνη γυναίκα βουλευτής στην πρώτη 12μελή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αναφέρει ότι θα μπορούσε να αισθανθεί πικρία που δεν καλέστηκε στη «φιέστα των 50 χρόνων». «Και τας φρένας μου διατηρώ και τελοσπάντων ζω ακόμα» λέει.

Τι απαντά το ΠαΣοΚ

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν, λέγοντας ότι «επί δεκαήμερο τόσο το γραφείο του Προέδρου του ΠαΣοΚ όσο και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος, την κυρία Σύλβα Ακρίτα. Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις, ο κ. Κακλαμάνης την ενημέρωσε για την επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο. Έκτοτε, όμως, δεν υπήρξε απάντηση στα επανειλημμένα τηλεφωνήματα προκειμένου να παρασχεθούν οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης».

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν κατηγορώντας την κ. Ακρίτα πως προσπαθεί να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις. «Ο Νίκος Ανδρουλάκης τιμά βαθιά όλα τα ιδρυτικά στελέχη του ΠαΣοΚ. Λυπούμαστε που με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Έλενα Ακρίτα επιχειρεί να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις», σημειώνουν.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν την τιμητική πλακέτα με τπ όνομα της κ. Σύλβας Ακρίτα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.