5 το πρωί: Το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Η επιλογή Μπαρνιέ

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συναινεί σε άμεση διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, εξέλιξη που πιθανώς να οδηγήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής προς το πρόσωπο στην Κεντρική Επιτροπή.

1

Μεγαλώνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Πιθανή η πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή

2

Ανακοινώθηκε το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

  • Οι παρεμβάσεις: Οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα θα έχουν κατά κύριο λόγο οι παρεμβάσεις που θα εξαγγελθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, με γνώμονα την στήριξη των ασθενέστερων και ευάλωτων πολιτών. Τα μέτρα θα επικεντρωθούν στο στεγαστικό, με περιορισμούς στο airbnb καιφορολογικά κίνητρα για τις μακροχρόνιες μισθώσεις.
  • Η φήμη: Μεταξύ άλλων, φημολογείται έντονα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμπεριλάβει στις εξαγγελίες και του και μία σημαντική θεσμική παρέμβαση, εν όψει της δρομολογούμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Οι ανακοινώσεις πάντως τελούν υπό τις αιρέσεις και τους περιορισμούς του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας καθώς και της δυσμενούς διεθνούς οικονομικής συγκυρίας.
  • Το οικονομικό κίνητρο: Επίδομα 200 και 300 ευρώ σε γιατρούς του ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές ή άγονες περιοχές προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν χθες, Πέμπτη, οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ο Μισέλ Μπαρνιέ είναι η επιλογή του Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας

4

Διπλή κακοκαιρία προ των πυλών

  • Πότε θα χτυπήσει: Διπλό θα είναι το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες. Τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό έδιναν βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη Δευτέρα 9/9, όμως με βάση τα τελευταία δεδομένα θα προηγηθεί άλλο ένα κύμα σήμερα Παρασκευή 6/9 και το Σάββατο, προερχόμενο από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.
  • Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας: Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Την Κυριακή ο καιρός θα επιμείνει αλλά με μειωμένη ένταση. «Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
  • Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια: Ευρεία σύσκεψη έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Αντικείμενο ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική.
5

Ελεύθερος ο γιατρός για τους εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη

  • Στη φυλακή: Για τους εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη οδηγήθηκαν στη φυλακή μητέρα και ανήλικος γιος. Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης.
  • Ελεύθερος: Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον 61χρονο γιατρό ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.
  • Οι θρασύτατες αναρτήσειςΑυστηρότατη κριτική στις Αρχές ασκούσε ο 61χρονος ορθοπεδικός, μέσω δημοσιεύσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιρρίπτοντας ευθύνες για εγκληματική απραξία, ενώ η Αττική μέτραγε τις πληγές της από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας στα μέσα Αυγούστου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.