Ρεβέκα Τσεπτεγκέι: Την έκαψε για ένα οικόπεδο

Ο σύντροφος της μαραθωνοδρόμου Ρεβέκα Τσεπτεγκέι της έβαλε φωτιά για ένα κομμάτι γης - Μάστιγα οι δολοφονίες αθλητριών στην Κένυα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον θάνατο της 33χρονης μαραθωνοδρόμου από την Ουγκάντα, Ρεβέκα Τσεπτεγκέι, την οποία πυρπόλησε ο σύντροφός της. Η Τσεπτεγκέι υπέστη εγκαύματα στο 75% του σώματός της όταν ο σύντροφός της την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.

Η 33χρονη, η οποία τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, είχε αγοράσει γη στην περιοχή Trans Nzoia για να βρίσκεται κοντά στα πολλά προπονητικά κέντρα της κομητείας. Σε έκθεση που κατέθεσαν οι τοπικές αρχές αναφέρεται ότι η Τσεπτεγκέι και ο φίλος της ακούστηκαν να τσακώνονται για το οικόπεδο όπου χτίστηκε το σπίτι, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά αναφέρει το δημοσίευμα του Indepedent.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Kipchumba Murkomen, δήλωσε ότι ο θάνατος της Τσεπτεγκέι αποτελεί απώλεια «για ολόκληρη την περιοχή». «Αυτή η τραγωδία είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να καταπολεμήσουμε την έμφυλη βία στην κοινωνία μας, η οποία τα τελευταία χρόνια ανθεί στους ελίτ αθλητικούς κύκλους» δήλωσε.

Μάστιγα οι δολοφονίες αθλητριών στην Κένυα

Η Τσεπτεγκέι είναι η τελευταία αθλήτρια που δολοφονήθηκε στην Κένυα. Το 2021 η Agnes Tirop, ανερχόμενο αστέρι του στίβου στην Κένυα και δύο φορές χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με μαχαιριές στο λαιμό. Ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της, αλλά δήλωσε αθώος και η υπόθεση ακόμα δεν έχει κλείσει.

Ο θάνατος της 25χρονης συγκλόνισε την Κένυα και οδήγησε νυν και πρώην αθλήτριες στη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού ιδρύματος «Tirop’s Angels» για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Το 2022 η γεννημένη στην Κένυα και στο Μπαχρέιν αθλήτρια Damaris Muthee Mutua βρέθηκε νεκρή με την έκθεση νεκροψίας να αναφέρει ότι στραγγαλίστηκε. Ο φίλος της Mutua ταυτοποιήθηκε ως ο κύριος ύποπτος και η αστυνομία εξακολουθεί να τον αναζητά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.