Ρεβέκα Τσεπτεγκέι: Πέθανε η μαραθωνοδρόμος – Της έβαλε φωτιά ο σύντροφός της

Η μαραθωνοδρόμος Ρεβέκα Τσεπτεγκέι που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού υπέκυψε υπό το βάρος των εγκαυμάτων που της προκάλεσε ο σύντροφός της ο οποίος αφού την έλουσε με βενζίνη, της έβαλε φωτιά.

Την τραγική κατάληξη της ολιγοήμερης νοσηλείας της γνωστής μαραθωνοδρόμου Ρεβέκα Τσεπτεγκέι, που έδινε μάχη στην εντατική έχοντας σοβαρά εγκαύματα σχεδόν στο 80% του σώματός της επιβεβαίωσε με ανάρτηση η αθλητική ομοσπονδία της χώρας.

«Μάθαμε για τον θλιβερό θάνατο της αθλήτριάς μας, Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι… που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ως Ομοσπονδία καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και ζητούμε δικαιοσύνη», γράφει η Uganda Athletic Feferation ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Την περιέλουσε με βενζίνη

Η 33χρονη μαραθωνοδρόμος από την Ουγκάντα είχε δεχθεί επίθεση στο σπίτι της από τον Κενυάτη συγκάτοικο και σύντροφό της, που «αγόρασε βενζίνη και την περιέλουσε μετά από καυγά», όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της κομητείας Trans Nzoia, στην Κένυα. Ο φερόμενος ως δράστης υπέστη επίσης εγκαύματα και νοσηλεύεται στην πόλη Eldoret.

Ο πατέρας της, λίγες ώρες πριν πεθάνει, είχε κάνει δημόσια έκκληση στις Αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη για την επίθεση, εκφράζοντας τον πόνο και την απόγνωσή του για το τραγικό περιστατικό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.