Πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το γενικό προξενείο του Ισραήλ στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ο άνδρας που συμμετείχε στο επεισόδιο έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό υπέκυψε στα τραύματά του, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς. Η επιχείρησή της ωστόσο συνεχίζεται.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Μονάχου ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή κοντά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Ναζιστικής Ιστορίας της πόλης μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Παράλληλα, η αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναπτυχθεί ένα ελικόπτερο στην περιοχή για να τους παρέχει καλύτερη επισκόπηση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η επέτειος της τρομοκρατικής επίθεσης του 1972 που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 Ισραηλινών αθλητών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μόναχο.