Νέα Μάκρη: Στον ανακριτή ο γιατρός και η σύντροφός του για τους εμπρησμούς

Στον ανακριτή για να απολογηθεί οδηγήθηκε ο 60χρονος γιατρός που συνελήφθη με τη σύντροφο του για εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη - Η αυστηρή κριτική τους στις αρχές πριν τη σύλληψη του.

Ως άτομο υπεράνω πάσης υποψίας χαρακτηρίζεται ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, που συνελήφθη μαζί με την 50χρονη σύντροφό του για εμπρησμούς στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Πρόκειται για γιατρό που έκανε δηλώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς, με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στην ορθοπεδική χειρουργική. Έναν επιστήμονας ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό, με πλούσια εμπειρία μέσα στα χειρουργεία, την οποία αρκετές φορές την μοιραζόταν με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Είναι ο ίδιος γιατρός, ο οποίος αρχές του καλοκαιριού, είχε ανεβάσει φωτογραφίες από ξερά κλαδιά και απεριποίητα δέντρα στην περιοχή του Μαραθώνα. Παραμονές της Παναγίας, κι ενώ η Αττική μέτραγε τις πληγές της από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, ο γιατρός ασκούσε αυστηρότατη κριτική στις Αρχές, επιρρίπτοντας ευθύνες για εγκληματική απραξία, μέσω δημοσίευσης τρίτου, περιγράφοντας την εικόνα της ολικής καταστροφής.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο 60χρονος αυτός γιατρός, που έκρινε και κατηγορούσε, 20 ημέρες μετά θα συλλαμβάνονταν για εμπρησμούς.

Τηλεοπτικός «αστέρας»

Ο 60χρονος ορθοπεδικός διατηρεί ιατρείο τόσο στον Μαραθώνα, όσο και στο Γαλάτσι ενώ συνεργάζεται και με γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Ιδιαίτερα ενεργός στα social media, εμφανιζόταν ανήσυχος για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του.

Είναι πολλές οι φορές τις οποίες ο ορθοπεδικός έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση για θέματα που αφορούσαν την ειδικότητά του, ενώ στο παρελθόν είχε θέσει υποψηφιότητα και στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η απολογία

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στον ίδιο και τη σύντροφό του, θεωρούνται υπαίτιοι για την πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών.

Ο γιος της 50χρονης γυναίκας, 16μιση ετών, παραμένει ασύλληπτος και εάν δεν εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Στα σημεία στα οποία ξέσπασαν οι πυρκαγιές ευτυχώς, κατασβέστηκαν άμεσα χωρίς να πάρουν διαστάσεις. Όλες τοποθετούνται γύρω από το σπίτι της οικογένειας στη Νέα Μάκρη.

Εκτός από τον γιο της 50χρονης, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν βίντεο που «καίνε» και την σύντροφο του ορθοπεδικού, καθώς την τοποθετούν στον τόπο εκδήλωσης των πυρκαγιών, ενώ ο γιατρός συνελήφθη γιατί θεωρείται ότι γνώριζε για τις φωτιές πριν αυτές μπουν, μιας και μετακινούσε κάθε φορά το αυτοκίνητό του από το σημείο που λίγη ώρα μετά έπιανε φωτιά.

Ο γιατρός πάντως, ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τίποτα για τις φωτιές και πως όταν εκδηλώθηκαν, εκείνος κοιμόταν. Την ίδια στάση τηρεί και η 50χρονη σύντροφός, η οποία αρνείται ότι γνωρίζει το οτιδήποτε.

Ένας συνταξιούχος, ένας διδάκτωρ πανεπιστημίου κι ένας πρώην εποχικός πυροσβέστης είναι κάποια ακόμα πρόσωπα, που δεν θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό κάποιου ότι θα συλλαμβάνονταν μόλις τον περασμένο μήνα, ως εμπρηστές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.