Καίνε τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά το ατύχημα με την κολώνα που έπεσε πάνω σε 14χρονη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο, που φέρνει στο φως το STAR, το οποίο υπογράφουν ο προϊστάμενος προγραμματισμένης συντήρησης και ο διευθυντής ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ζητούνταν, πριν από 10 χρόνια, να επισπευστούν οι εργασίες για την αντικατάσταση των παλιών στύλων.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που η σκουριασμένη κολώνα στήριξης της εναέριας γραμμής του τρόλεϊ πέφτει στη μέση του δρόμου. Περνάει χιλιοστά ξυστά από το κεφάλι μιας 14χρονης, που μαζί τη μητέρα και την αδελφή της, περίμεναν στο πεζοδρόμιο και ήταν έτοιμες να περάσουν τη διάβαση πεζών στη συμβολή των οδών Σμύρνης και Φωκών, έξω ακριβώς από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ακούστηκε ένα φοβερό μπαμ. Όπως καθόμουνα μέσα στο μαγαζί γύρισα και κοίταξα και είδα μια κοπέλα είδα την κολώνα να πέφτει πάνω της όχι από την πλευρά της άκρης αλλά από την κάτω πλευρά αλλά και να την πλακώνει και να την γλύφει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και με την δύναμη που έπεσε η κοπέλα και η κολώνα έπεσε στα γόνατα», λέει χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

«Η 14χρονη χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και στα πόδια…», αναφέρει ο Γιάννης Τομπούλογλου, δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφεια. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η ιστορία της 14χρονης

Τόσο η 14χρονη, πάνω στην οποία έπεσε η κολώνα, όσο η αδερφή της -που ήταν παρούσα στο συμβάν- φιλοξενούνται σε δομή.

Σύμφωνα με το MEGA η μητέρα τους δεν έχει εισόδημα και είναι ανήμπορη να μεγαλώσει τις κόρες της. Η γυναίκα είχε πάει να πάρει τα κορίτσια από τη δομή, γιατί είχε καιρό να τα δει, όταν η κολώνα ξηλώθηκε και τραυμάτισε την έφηβη.