Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας – Πότε αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις δύο κακοκαιρίες που ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 6/9 - Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και πιθανόν χαλάζι.

Διπλό θα είναι το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες. Τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό έδιναν βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη Δευτέρα 9/9, όμως με βάση τα τελευταία δεδομένα θα προηγηθεί άλλο ένα κύμα αύριο Παρασκευή 6/9 και το Σάββατο προερχόμενο από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Τα φαινόμενα αυτές τις δύο μέρες θα είναι έντονα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, που εφιστά την προσοχή μας. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, πιθανόν το χαλάζι και οι κεραυνοί.

Η ένταση των φαινομένων θα μειωθεί την Κυριακή και από Δευτέρα έρχεται δεύτερη κακοκαιρία που θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά.

Αναλυτικά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο:

  • Αύριο Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα.  Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κι άλλες περιοχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
  • Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.
  • Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές.
  • Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.