Στη θέση Καρκάσα, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Ανατολή του Δήμου Ιεράπετρας, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από κτηνοτρόφο, ανθρώπινος σκελετός που βρισκόταν κάτω από ένα δέντρο.

Άμεσα ακολούθησε διαδικασία μεταφοράς του σκελετού, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία τα έγγραφα που βρέθηκαν δίπλα στο σκελετό, παραπέμπουν σε άνδρα από τη Βουλγαρία που είχε γεννηθεί το 1967.

Σύμφωνα με τη neakriti, τα στοιχεία της ταυτότητας παραπέμπουν σε Βούλγαρο, που εργαζόταν στην περιοχή πριν από χρόνια και είχαν χαθεί τα ίχνη του από το 2012.

Ο τότε συγκάτοικος του είχε μάλιστα δηλώσει την εξαφάνισή του, στο Αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας, ενώ τον αναζητούσαν και συγγενείς του. Οι έρευνες που ακολούθησαν από την Αστυνομία δεν είχαν καρποφορήσει.

«Το κεφάλι του είχε φύγει από τη θέση του»

Ο 57χρονος κτηνοτρόφος που τον εντόπισε δήλωσε: «Το θέαμα ήταν μακάβριο πραγματικά και μου προκάλεσε τεράστιο σοκ. […] Μετά το πρώτο σοκ στο θέαμα μιας νεκροκεφαλής, σκέφτηκα ότι εδώ γύρω θα πρέπει είναι ένας άνθρωπος. Τι να του έχει συμβεί άραγε; Έψαξα εκεί τριγύρω και βρήκα και το υπόλοιπο σώμα.

Το κεφάλι του είχε φύγει από τη θέση του μάλλον λόγω της βροχής , καθώς από αυτό το σημείο περνούσε ένα μικρό ρυάκι. Τον βρήκα σε ένα πολύ δύσβατο σημείο με πολλά χαράκια, κλαδιά και πεύκα. Το σώμα του ήταν κάτω από μια χαρουπιά. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Ότι είχε πέσει πάνω από τα βράχια ή ότι του συνέβη κάτι άλλο;

Έχω πολλά χρόνια τη μάντρα μου σε αυτήν την περιοχή. Αυτόν τον άνθρωπο με αυτά τα ρούχα που είδα και με τη φυσιογνωμία του από τη φωτογραφία πάνω στην ταυτότητα του, εγώ δεν τον έχω ξανά συναντήσει ποτέ σε τούτο τον τόπο.»

Από την ιατροδικαστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχασε τη ζωή του από παθολογικά αιτία σε εκείνο το σημείο, ενώ στον σκελετό αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που προβλέπεται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί.