Πρόκειται για έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, προσφέροντας ασφαλείς χώρους παιχνιδιού για τους μικρούς δημότες.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος Leader

Με την υποστήριξη του προγράμματος Leader, ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εννέα παιδικές χαρές σε Μετόχι, Οκτωνιά, Μανίκια, Βρύση, Άγιο Βλάση, Γιάννηδες, Άνω Κουρούνι, Κρεμαστό και Κάδι. Ο κ. Μπαράκος δήλωσε ότι αυτές οι νέες εγκαταστάσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλάνο του Δήμου για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών στην περιοχή.

Αναβάθμιση σε όλο τον Δήμο

Πέρα από τις παραπάνω κοινότητες, νέες παιδικές χαρές κατασκευάστηκαν τους τελευταίους μήνες σε άλλες 15 περιοχές, περιλαμβάνοντας το Αλιβέρι (δύο παιδικές χαρές), την Κύμη και την παραλία Κύμης, καθώς και χωριά όπως Ανδρωνιάνοι, Καλημεριάνους, Βίταλο, Βέλος, Λέπουρα, Άγιο Γεώργιο, Νεοχώρι, Ωρολόγιο, Πυργί, Άγιο Ιωάννη και Παρθένι. Η εξάπλωση των έργων σε τόσο πολλές περιοχές αναδεικνύει τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για ισότιμη παροχή υποδομών και ψυχαγωγικών χώρων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Νέα έργα με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου

Εκτός από το πρόγραμμα Leader, δύο επιπλέον παιδικές χαρές κατασκευάζονται μέσω του Πράσινου Ταμείου. Η παιδική χαρά στα Χάνια Αυλωναρίου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ ξεκινούν οι εργασίες για μία ακόμη στην Ακτή Νηρέως.

Ο Δήμος συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια δημιουργίας ασφαλών και σύγχρονων χώρων παιχνιδιού, με τον κ. Μπαράκο να ανακοινώνει τη δημοπράτηση πέντε νέων παιδικών χαρών σε Τραχήλι, Οριό, Πύργο, Μαλετιάνους και Ταξιάρχες. Παράλληλα, μια πίστα σκέιτ στο Αλιβέρι θα ξεκινήσει σύντομα, προσφέροντας έναν ακόμα χώρο ψυχαγωγίας για τους νέους της περιοχής.

Δέσμευση για περισσότερες υποδομές

Ο κ. Μπαράκος τόνισε ότι η δημιουργία παιδικών χαρών αποτελεί βασικό στόχο της δημοτικής αρχής, με απώτερο σκοπό να μην μείνει καμία κοινότητα χωρίς πρόσβαση σε έναν τέτοιο χώρο. «Ο στόχος μας είναι ένας: Καμία κοινότητα χωρίς παιδική χαρά, κανένα παιδί χωρίς χαρά!», δήλωσε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της διοίκησης για συνεχή αναβάθμιση των υποδομών.

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι πέρα από τα τρέχοντα έργα, ο Δήμος θα συνεχίσει να επενδύει σε νέες παιδικές χαρές και ψυχαγωγικές υποδομές, αξιοποιώντας τόσο χρηματοδοτικά προγράμματα όσο και ιδίους πόρους, με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα ζωής στις κοινότητες της Κύμης και του Αλιβερίου.

Το μέλλον της παιδικής χαράς

Η ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκαν τα έργα, η εκτεταμένη κάλυψη περιοχών και η πρόβλεψη για ετήσια συντήρηση δείχνουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η ολοκλήρωση των έργων σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τους μικρούς δημότες της Κύμης και του Αλιβερίου, ενώ παράλληλα το πλάνο για νέες κατασκευές εγγυάται τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας.

Με τις νέες παιδικές χαρές και την επέκταση του δικτύου υποδομών, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αποδεικνύει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις γίνονται πράξη, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για ψυχαγωγία και κοινωνική αλληλεπίδραση.