Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά για το 2024-2025

Με ενθουσιασμό ανακοινώθηκε η έναρξη των εγγραφών στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (ΠΜΚΠ) για το διδακτικό έτος 2024-2025.

Τα μαθήματα πρόκειται να ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, με το ΠΜΚΠ να προσφέρει ένα πλήρες και ποιοτικό πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες.

Το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, που λειτουργεί σε δύο σημεία της πόλης για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των δημοτών, φιλοξενείται σε ένα κτήριο 1.000 τ.μ. στα Μανιάτικα (Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34) και σε ένα σύγχρονο κτήριο στην καρδιά της πόλης, κοντά στη στάση του μετρό «Δημοτικό Θέατρο» (Αλκιβιάδου 126).

Μεταξύ των τμημάτων που προσφέρονται είναι το κλασικό τμήμα με μαθήματα σε όργανα όπως βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο και φλάουτο, αλλά και εργαστήρια παραδοσιακής, λαϊκής και μοντέρνας μουσικής. Επίσης, προσφέρονται μαθήματα ανώτερων θεωρητικών, βυζαντινής μουσικής, μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, καθώς και τμήματα προετοιμασίας για εισαγωγή σε μουσικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις όπως ορχήστρες και χορωδίες, οι οποίες ενισχύουν την πρακτική τους εμπειρία μέσω αξιολόγησης.

Επιπλέον, το ΠΜΚΠ παρέχει απαλλαγή από το αντίτιμο της εγγραφής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), άνεργοι, πολύτεκνοι και πολίτες χαμηλού εισοδήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΠΜΚΠ, η οποία λειτουργεί και στα δύο κτήρια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.