Παράλληλα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης της Αγίας Φωτεινής, όπου σήμερα βρίσκονται τα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ).

Ένα Σημαντικό Βήμα για τους Πολίτες της Θεσσαλονίκης

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του Δήμου. Η απόφαση για την παραχώρηση του Πεδίου του Άρεως ανακοινώθηκε μόλις έναν μήνα μετά την τελευταία συνάντηση που έθεσε το ζήτημα. «Μέσα σε έναν μήνα υλοποιήθηκε η παραχώρηση του πάρκου της Ανθοκομικής Έκθεσης και δίδεται στη χρήση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 15 χρόνια. Έχουμε πλέον έναν χώρο πρασίνου που επανέρχεται στον Δήμο, έπειτα από μια περίοδο εκκρεμότητας στη χρήση του», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι μέρος του πάρκου θα παραμείνει δημόσιος χώρος πρασίνου και θα υλοποιηθεί ένα νέο πρόγραμμα ανθοκομικής με έμφαση σε άτομα με αναπηρία. Αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες συμμετοχής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Προχωρά η Παραχώρηση της Αγίας Φωτεινής

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανακοίνωσε παράλληλα ότι το ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης της Αγίας Φωτεινής προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται η εκκένωση των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) από την έκταση. Αυτό θα επιτρέψει την έναρξη των έργων ανάπλασης, τα οποία εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, λέγοντας: «Η παραχώρηση του Πεδίου του Άρεως αποτελεί ένα απτό παράδειγμα ότι όταν κεντρικό κράτος και αυτοδιοίκηση συνενώνουν τις δυνάμεις τους, τα αποτελέσματα είναι προς όφελος των πολιτών. Επίσης, προχωρήσαμε τις τελευταίες εκκρεμότητες για την έκταση των ΣΟΑ στην Αγία Φωτεινή, με στόχο να ολοκληρωθεί η εκκένωση και να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης».

Οφέλη για την Πόλη

Η παραχώρηση του Πεδίου του Άρεως για τα επόμενα 15 χρόνια είναι μια κίνηση που ενισχύει τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους πολίτες έναν ανανεωμένο χώρο πρασίνου. Παράλληλα, η παραχώρηση της Αγίας Φωτεινής και η επερχόμενη ανάπλασή της εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του κέντρου της πόλης, με στόχο να δημιουργηθούν νέες υποδομές που θα ενισχύσουν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την τουριστική κίνηση.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω αυτών των ενεργειών, προωθεί έναν πιο βιώσιμο και λειτουργικό αστικό σχεδιασμό, ενισχύοντας το πράσινο και τις υποδομές της πόλης προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.