Με «άγριες διαθέσεις» εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήλθε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Παύλος Πολάκης.

Έχοντας προαναγγείλει ήδη τις προθέσεις του τόσο με την παρέμβαση της περασμένης Κυριακής όσο και με τις αιχμηρές δηλώσεις μετά την επανένταξή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ο Χανιώτης βουλευτής κατέθεσε πρόταση άμεσης προσφυγής στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Διεύρυνε με αυτόν τον τρόπο την ανοικτή αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και στις πολιτικές επιλογές του.

Ο Παύλος Πολάκης έφτασε στην Κουμουνδούρου με τη μοτοσικλέτα του λίγο πριν από τις 14:00 και μπήκε φουριόζους στο κτήριο, έχοντας εκ των προτέρων κατασταλάξει στην πρωτοβουλία του αυτή.

Το πρώτο όχι, αυτοί που συμφωνούν και η στάση Κασσελάκη

Όπως διέρρεε από το πρωί το περιβάλλον του, ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται αρνητικός σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κίνηση του Κρητικού πολιτικού.

Αντίθετα στελέχη που ανήκουν στο μπλοκ των 87, όπως η Όλγα Γεροβασίλη (που είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της) και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συμφωνούν πως μια νέα εσωκομματική διαδικασία είναι η μοναδική λύση στην παρούσα φάση.

Κατά πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναμετρηθεί με άλλον υποψήφιο, διεκδικώντας το αναβάπτισμά του στην προεδρία.