5 το πρωί: Οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Η σύλληψη του 27χρονου στο Κερατσίνι – Η κόντρα Μπέου με Κουρέτα

Δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη απήχηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, με τον επικεφαλής της ΚΟ, Νίκο Παππά να κρατάει αποστάσεις.

1

Η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις πρωτοβουλίες Κασσελάκη

  • Η αλλαγή ονόματος: Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή καταστατικού για αλλαγή ονομασίας σε «Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς» (ή ΣΥΣΥΑ) ξάφνιασε αρκετούς στο κόμμα και όχι ευχάριστα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Βήματος, η πρόταση Κασσελάκη δεν βρήκε ευήκοα ώτα στην ΚΟ.
  • Οι αποστάσεις Παππά: Αποστάσεις από την πρόταση του προέδρου του κόμματος κράτησε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Νίκος Παππάς, ο οποίος ανέφερε πως «δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας. Οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα».
  • Το μανιφέστο Αρβανίτη: Παράλληλα, σε άρθρο του, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης, ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται rebranding». Ο κ. Αρβανίτης στράφηκε επίσης ανοικτά κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, στον οποίο χρεώνει την «κύρια ευθύνη», υπονοώντας πως έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «προσωπική επιχείρηση» μέσα από την οποία προωθεί μια «ιδιωτική και προσωπική ατζέντα».
2

Άγρια κόντρα Μπέου - Κουρέτα με φόντο τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

  • Η μήνυση: Σε μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, κατηγορώντας τον για απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου, ο οποίος αποκάλεσε τον Περιφερειάρχη, μεταξύ άλλων, «νούμερο», «πολιτικό απατεώνα» και «νεκροθάφτη ψαριών».
  • Η απάντηση: Με ανάρτηση του στο Facebook ο δήμαρχος Βόλου απάντησε στην είδηση της μήνυσης: «Μόλις μ’ ενημέρωσαν ότι ο Κουρέτας υπέβαλε μήνυση εναντίον μου. Και δάκρυσα. Καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες υποβάλλονται σ’ όλη τη χώρα».
  • Τα υπονοούμενα: Χωρίς ονομαστικές αναφορές αλλά με σαφή υπονοούμενα απάντησε ο Δημήτρης Κουρέτας με δημοσίευση του λέγοντας: «Κάποτε στη ζούγκλα ρώτησε το γουρούνι μια κότα: Γιατί δεν με πλησιάζει κανένα ζώο; Με φοβούνται κότα μου; Η κότα απάντησε: δεν σε φοβούνται. Απλά βρωμάς και σε σιχαίνονται».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνελήφθη ο 27χρονος που πέταξε τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι

  • Η σύλληψη: Στον Πειραιά εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των δύο δραστών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Κερατσίνι το πρωί του περασμένου Σαββάτου 31/8 πέταξαν τσάντα με τέσσερις χειροβομβίδες. Επίσης, στο εν λόγω σακίδιο βρέθηκε ένα περίστροφο, πέντε φυσίγγια, ένα γκλοπ καθώς και μια αστυνομική ταυτότητα.
  • Γνώριμος στις Αρχές: Η ταυτότητα άνηκε στον 27χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Από την πρώτη στιγμή, η αστυνομία αναζήτησε τον δράστη πραγματοποιώντας έρευνες σε κατοικίες συγγενών και τουλάχιστον δύο φίλων του καθώς και σε στενά πρόσωπα του κύκλου του.
  • Τι είχε συμβεί: Όλα συνέβησαν το πρωί της 31ης Αυγούστου, όταν δύο αναβάτες μηχανής δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα αστυνομικών να σταματήσουν. Ακολούθησε καταδίωξη, με τους δύο αγνώστους να πετάνε τη τσάντα στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πλάτωνος στο Κερατσίνι. Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ενώ η μηχανή βρέθηκε λίγο αργότερα και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έλεγχο αποτυπωμάτων και DNA.
4

Μεγάλος ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι - Συνεχίζουν να σφυροκοπούν οι Ρώσοι

  • Ο ανασχηματισμός: Τουλάχιστον επτά ήταν οι παραιτήσεις από την κυβέρνηση της Ουκρανίας μέσα σε λίγες ώρες χθες, τη στιγμή μάλιστα που ο πόλεμος εντείνεται μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος αμείλικτης απάντησης της Μόσχας με χτυπήματα σε μεγάλες πόλεις με πολλούς νεκρούς.
  • Η δήλωση: Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στις αλλαγές λέγοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται «νέα ενέργεια» προκειμένου «να επιτύχει τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη». Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, οι αντικαταστάσεις έχουν ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ουκρανικού κράτους σε μια σειρά από μέτωπα και τομείς.
  • Η επίθεση: Παράλληλα, χθες το πρωί σημειώθηκε νέα ρωσική επίθεση, αυτή τη φορά στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.
5

Θετική η Κομισιόν για την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Η εκταμίευση: Θετική ήταν η προκαταρκτική αξιολόγηση της Κομισιόν για το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1 δισ. ευρώ. Το αίτημα πληρωμής είχε υποβληθεί στις αρχές Ιουνίου και αφορούσε στην επίτευξη 20 οροσήμων και στόχων του ελληνικού σχεδίου.
  • Η γνωμοδότηση: Η αξιολόγηση έχει ήδη αποσταλεί στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή, η οποία θα ανακοινώσει τη γνωμοδότησή της εντός τεσσάρων εβδομάδων, όπως ορίζει ο σχετικός Κανονισμός, και θα ακολουθήσει η έκδοση της τελικής απόφασης για την εκταμίευση του ποσού.
  • Η δήλωση: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά: «Η νέα θετική αξιολόγηση για την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ από το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δεν έτυχε, πέτυχε. Αποτελεί αποτέλεσμα της επίτευξης των προαπαιτούμενων οροσήμων, μετά από συνεχή και αποφασιστική δουλειά κάθε εμπλεκόμενου φορέα».
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.