Ουκρανία: Λουτρό αίματος στην Πολτάβα – Στους 51 οι νεκροί – Τριήμερο πένθος

Για αιματοχυσία κάνουν λόγο οι Ουκρανοί, μετά τη ρωσική επίθεση στην Πολτάβα μια περιοχή όπου βρίσκονται νοσοκομείο και στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σοκ προκαλεί το λουτρό αίματος στην Ουκρανία με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 51 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση της Ρωσίας με βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα στα βορειοανατολικά της χώρας. Για αιματοχυσία κάνουν λόγο οι Ουκρανοί, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται νοσοκομείο και στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Κύματα ρωσικών drones τη νύχτα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που έκαναν λόγο μέσω Telegram για δυο κύματα drones μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη.

Νεκροί  στη Λβιβ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν σε ρωσική αεροπορική επίθεση στη Λβιβ, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης της Λβιβ, ο Μαξίμ Κοζίτσκι, σχολίασε μέσω Telegram πως η νύχτα είχε «πολλή φασαρία».

Κτίρια υπέστησαν ζημιές στην ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας Λβιβ, κατά τον κ. Κοζίτσκι, που νωρίτερα έκανε λόγο για πολλά κτίρια, ανάμεσά τους πολυκατοικίες, στις φλόγες και προανήγγειλε πως κάποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Απογειώθηκαν πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη

Στην Πολωνία, στρατιωτικά αεροσκάφη της χώρας της ανατολικής Ευρώπης και νατοϊκών συμμάχων της απογειώθηκαν εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες —για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ ημέρες—, για να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της εν μέσω των νέων ρωσικών επιδρομών, ανακοίνωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ήταν «άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία», εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», εξήγησε μέσω X.

Ρωσικά αντίποινα;

Η Ρωσία σφυροκοπεί την Ουκρανία με εκατοντάδες πυραύλους και drones το τελευταίο δεκαήμερο, με κάποιος ρώσους μπλόγκερ να κάνουν λόγο περί αντιποίνων για την πρόσφατη ουκρανική έφοδο στο ρωσικό έδαφος, στην περιφέρεια Κουρσκ, που είχε αποτέλεσμα την κατάληψη μέρους της.

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει επίσημα σε αυτό το στάδιο τις επιδρομές που έγιναν χθες το απόγευμα στην Πολτάβα και σήμερα στη Λβιβ και στο Κίεβο.

Όλη η Ουκρανία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές από τις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram.

Καταδικάζει ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την Τρίτη (3/9) «με τον πλέον έντονο τρόπο» τον «ελεεινό» βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας χθες, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 271, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Κιέβου.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί τραγική υπενθύμιση των συνεχιζόμενων και εξοργιστικών προσπαθειών του (προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να τσακίσει τη θέληση ενός ελεύθερου λαού», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει» να υποστηρίζει την Ουκρανία, παρέχοντάς της ιδίως «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και δυνατότητες που χρειάζεται» για την άμυνά της.

Πηγές: ΕΡΤΝews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.