Με διαμαρτυρίες έξω από το δικαστήριο και την κοινή γνώμη να αδυνατεί να πιστέψει όσα βίωσε για χρόνια η Gisele Pelicot από τον άνδρα της, που «στρατολογούσε» τους βιαστές της, συνεχίζεται στην Αβινιόν της Γαλλίας η δίκη του 71χρονου Dominique Pelicot.

Ο Pelicot δήλωσε χθες (3/9) ότι όλοι οι άνδρες γνώριζαν ότι η σύζυγός του ήταν ναρκωμένη και αναίσθητη, σύμφωνα με τη Washington Post που επικαλείται τη Le Monde. Μάλιστα έθετε και κανόνες πριν τους βιασμούς: οι άνδρες δεν έπρεπε να φοράνε άρωμα, να έχουν καπνίσει ή να έχουν πιει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η γυναίκα του δεν θα ξυπνούσε. Δεν ήθελε να φορούν προφυλακτικά και έπρεπε οπωσδήποτε να απομακρυνθούν σε περίπτωση που η Gisele αντιλαμβανόταν τι της έκαναν.

Ο διεστραμμένος άνδρας μάλιστα δεν δίστασε να αιτιολογήσει τις πράξεις του λέγοντας ότι η γυναίκα του τον απατούσε.

Η Gisele αντιμετώπισε στη δικαστική αίθουσα τον πρώην -πλέον- σύζυγό της και άλλους 50 υπόπτους που η αστυνομία έχει κατηγορήσει ότι συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που της επιτέθηκαν από το 2011 έως και το 2020.

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είπαν ότι νόμιζαν ότι το ζευγάρι ήταν swingers που ζούσαν μια σεξουαλική φαντασίωση και δεν γνώριζαν ότι το θύμα δεν είχε συναινέσει στους βιασμούς.

«Ντρέπεται για ό,τι έκανε»

Η δικηγόρος του Dominique Pelicot, Beatrice Zavarro δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης της «ντρέπεται για ό,τι έκανε», σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde. «Αναγνωρίζει τι έκανε» πρόσθεσε.

Για σχεδόν μια δεκαετία ο 71χρονος έριχνε ηρεμιστικά στο φαηγτό της συζύγου του και χρησιμοποιούσε διαδικτυακές πλατφόρμες για να προσκαλεί άνδρες να την κακοποιήσουν σεξουαλικά στο σπίτι τους και σε άλλες τοποθεσίες που χρησιμοποιούσε η οικογένεια.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση η 72χρονη ζήτησε να είναι ανοιχτή η δίκη δηλώνοντας ότι ήθελε να μάθει ο κόσμος τι της είχε συμβεί.

Οι Pelicots ήταν παντρεμένοι για περισσότερα από 50 χρόνια και είχαν τρία παιδιά, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Εκείνος εκπαιδεύτηκε ως ηλεκτρολόγος και εργάστηκε σε διάφορες βιομηχανίες καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, εκείνη εργάστηκε ως διευθύντρια στη γαλλική κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF. Το ζευγάρι ζούσε στα προάστια του Παρισιού και μετακόμισε στο Μαζάν, μια πόλη στην Προβηγκία, αφού συνταξιοδοτήθηκε.

Σύμφωνα με τη Le Monde οι ερευνητές λένε ότι το φερόμενο ως θύμα βιάστηκε ενώ ήταν αναίσθητο τουλάχιστον 92 φορές από τουλάχιστον 72 άτομα – έχουν ταυτοποιήσει και κατηγορήσει 51 από τους υπόπτους. Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται οδηγοί φορτηγών, ένας πυροσβέστης και ένας δημοσιογράφος, όλοι μεταξύ 26 και 74 ετών, ορισμένοι παντρεμένοι με παιδιά. Κάποιοι κατηγορούνται ότι βίασαν το θύμα μία φορά, ενώ άλλοι ότι το βίασαν έως και έξι φορές.

@tf1infoDepuis ce lundi matin, Dominique P., 71 ans, est jugé devant la cour criminelle du Vaucluse aux côtés de 50 autres accusés. Le septuagénaire est accusé d’avoir drogué sa femme et recruté des hommes pour la violer. La victime, Gisèle P., a par ailleurs accepté comme ses proches parties civiles d’être photographiées et filmées avant le début de l’audience.♬ son original – TF1 INFO

Δεν γνώρισε τον εαυτό της στα βίντεο

Η Stephane Babonneau, δικηγόρος του θύματος, δήλωσε ότι η πελάτισσά του δεν γνώριζε ότι είχε υποστεί επανειλημμένους βιασμούς, αλλά παρουσίαζε ανησυχητικά συμπτώματα, όπως απώλεια μνήμης και μαλλιών, φλεγμονή στον τράχηλο της μήτρας και πόνο στην κοιλιά της.

Όταν η αστυνομία της είπε για τι κατηγορείται ο σύζυγός της, «εξέφρασε την πλήρη άγνοια της», δήλωσε η Babonneau στην The Post. Η αστυνομία την προειδοποίησε ότι επρόκειτο να της δείξει οδυνηρές εικόνες από τον υπολογιστή του συζύγου της και στην αρχή «δεν αναγνώρισε τη γυναίκα στις εικόνες. Δεν καταλάβαινε ποια ήταν και της είπαν: «Εσύ είσαι». Η κακοποίηση τής άφησε τουλάχιστον τέσσερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο Dominique Pelicot κατηγορείται επίσης για συμμετοχή σε δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις: έναν βιασμό και φόνο το 1991 και μια απόπειρα βιασμού το 1999. Έχει αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση του 1991, αλλά παραδέχτηκε ότι εμπλέκεται στην απόπειρα βιασμού, αφού η αστυνομία ταυτοποίησε το DNA που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της έρευνας για την κακοποίηση της συζύγου του με το DNA που έμεινε στον τόπο του άλλου εγκλήματος, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.