Θρίλερ δίχως τέλος, η υπόθεση από τη Γαλλία, με τον άνδρα που νάρκωνε τη σύζυγό του και οργάνωνε τους βιασμούς της. Νέες μαρτυρίες και στοιχεία τόσο για την κακοποίηση της Gisele Pelicot, όσο και την εγκληματική και αρρωστημένη δράση του Dominique Pelicot, προκαλούν οργή.

Η δίκη των 51 ανδρών που ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, έθεσε το ζήτημα της δημοσιότητας στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας. Ήδη από την πρώτη ημέρα, πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από τη δικαστική αίθουσα οργανώνοντας διαμαρτυρίες εναντίον των δραστών.

Η 72χρονη, Gisele Pelicot, μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου και το ακροατήριο σώπασε. Στο πλευρό της γυναίκας βρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια της, ενωμένη, προκειμένου να την στηρίξει. Τα κεφάλια τους ψηλά καθώς έπαιρναν τις θέσεις τους στην έδρα της κατηγορούσας αρχής, μαζεμένες μεταξύ τους. Μαζί, σχημάτισαν ένα συμπαγές, ενιαίο μέτωπο.

Η γυναίκα μέσα στις δικαστικές αίθουσες καλείται να έρθει αντιμέτωπη με το βασανιστή της, Dominique Pelicot, τον σύζυγό της. Στο πρόσωπο του άνδρα που αποφάσισε να μοιραστεί πενήντα χρόνια μαζί της.

Ο άνθρωπος αυτός τη νάρκωνε εν αγνοία της, ενώ παράλληλα την παρέδιδε σε ανθρώπους που έβρισκε διαδικτυακά για περίπου δέκα χρόνια. Συνολικά 51 συγκατηγορούμενοι θα δικαστούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse. Πρόκειται για μια εξαιρετική υπόθεση, στην οποία το ζήτημα της χημικής υποταγής θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Κόρη και σύζυγος «θύματα»

Θύμα της νοσηρής σκέψης του Dominique Pelicot δεν ήταν μόνο η σύζυγός του, Gisele, όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα.

Η κόρη του, Caroline Darian, βρισκόταν στο πλευρό της μητέρας της από την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας. Η ίδια μαζί με τα δύο της αδέρφια προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στην 72χρονη. Κατά τη διάρκεια της δίκης όμως, δεν άντεξε.

Η κοπέλα κατάρρευσε, άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα και χρειάστηκε να τη βοηθήσουν, προκειμένου να βγει από την αίθουσα. Αφορμή για να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση στάθηκε η αποκάλυψη του προεδρεύοντος δικαστή, πως ο πατέρας της είχε έναν φάκελο στον υπολογιστή του με τίτλο «Η κόρη μου γυμνή».

Η αστυνομία ψάχνοντας το ψηφιακό αποτύπωμα του κατηγορούμενου ανακάλυψε, πως 71χρονος νάρκωνε και την κόρη του. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς η κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια των ουσιών τη φωτογράφιζε γυμνή.

Ο Dominique Pelicot φαίνεται πως αναισθητοποιούσε την κόρη του με ηρεμιστικά και στη συνέχεια την ξάπλωνε στο κρεββάτι. Στη συνέχεια, κι ενώ η κοπέλα ήταν εν μέρει ντυμένη με τα ρούχα της μητέρας της, την φωτογράφιζε. Τα στιγμιότυπα είχαν τραβηχτεί στο σπίτι της οικογένειας κοντά στο Παρίσι, προτού η οικογένεια μετακομίσει νότια στη Προβηγκία, το 2013.

Το βιβλίο της Caroline

Η Caroline Darian έχει ήδη γράψει ένα βιβλίο ήδη για την υπόθεση με τον τίτλο «Και σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά». Από το εν λόγω δε βιβλίο, ο δικαστής παρέθεσε αποσπάσματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η κοπέλα διηγείται μέσα από το σύγγραμμά της πώς έμαθε για την εγκληματική δράση του πατέρα της. Παράλληλα, περιγράφει πως οι πράξεις του πατέρα της είχαν καταστροφικές επιπτώσεις για τη μητέρα της.

Επιπλέον, η Caroline στο βιβλίο της περιγράφει τα συναισθήματά της, όπου την κυρίευε κυρίως ο φόβος, πως θα έχει την ίδια κατάληξη με τη μητέρα της, ή ότι μπορεί να της έχει συμβεί χωρίς να το γνωρίζει. «Είμαι πεπεισμένη ότι με νάρκωσαν, αλλά εκείνος δεν θα το παραδεχτεί ποτέ», εξομολογείται.

Η εγκληματική δράση του Dominique

Η πιο σοκαριστική αποκάλυψη ήρθε μετά την κατηγορία του 71χρονου Pelicot για βιασμό κατά συναυτουργία. Τότε, η αστυνομία ανακάλυψε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και εικόνες της Gisele να κακοποιείται σεξουαλικά από συνολικά 72 αγνώστους που είχαν στρατολογηθεί σε ένα φόρουμ με την ονομασία «Χωρίς τη γνώση της» σε γνωστό ιστότοπο, – ο οποίος έχει πλέον κλείσει -, ενώ εκείνη βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση λόγω των ουσιών.

Πενήντα ένας άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί και δικάζονται επίσης.

Τουλάχιστον 35 από τους κατηγορούμενους έχουν δηλώσει αθώοι και 14 ένοχοι, μεταξύ των οποίων και ο Dominique. Ένας από τους κατηγορούμενους απουσιάζει για άγνωστους λόγους, ενώ ένας άλλος διαφεύγει, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο Dominique, ο οποίος εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα με ψευδώνυμο, δήλωσε ότι «περιστασιακά» συμμετείχε στο φόρουμ, καθώς ότι «δεν ήταν συνήθειά του». Ωστόσο, βρέθηκαν αρκετές συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος χρησιμοποιούσε τη λέξη «βιασμός».

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι έλεγε σε πιθανούς επιτιθέμενους, ότι δίνοντας στη σύζυγό του υπνωτικά χάπια, θα μπορούσε να την κακοποιήσει επιδιδόμενος σε πρακτικές που εκείνη θα αρνιόταν.

Λέγεται ότι παρήγγειλε 450 χάπια μέσα σε ένα χρόνο, ανέφερε η Telegraph.

Οι δικαιολογίες των συγκατηγορούμενών του

Ο δικαστής διάβασε μια σειρά από δικαιολογίες από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης.

Ένας δικαιολογήθηκε ισχυριζόμενος ότι πίστευαν ότι όλα αυτά ήταν «ένα παιχνίδι ζευγαριού». Ένας άλλος δήλωσε ότι «η σχέση έπρεπε να γίνει τη νύχτα στο απόλυτο σκοτάδι, επειδή η γυναίκα ήταν ντροπαλή και έκλεινε το τηλέφωνο παρά την επιθυμία της. Προσποιούνταν ότι κοιμόταν».

Εν τω μεταξύ, ένας τρίτος ανέφερε πως «εφόσον ο σύζυγος ήταν παρών, δεν υπήρχε βιασμός».

Άλλοι κατηγορούμενοι σημείωσαν δε, ότι βρίσκονταν υπό την «επιρροή» του Dominique, ο οποίος συμπεριφερόταν ως «πολύ ελεγχόμενος μαέστρος».

«Έκανα ό,τι μου ζητούσε, αλλά δεν ήξερα γιατί», ισχυρίστηκε ένας άλλος κατηγορούμενος.

Τέλος, ένας ακόμη εξέφρασε τη λύπη του για το θύμα, ενώ ανέφερε ότι ήταν κι εκείνος θύμα, όπως και η Gisele. Εξήγησε δε, ότι ο Dominique τον ξεγέλασε.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο δικαστής έθεσε ενώπιον του ακροατηρίου το γεγονός, πως «οι οδηγίες ήταν σαφείς» προς τους δράστες που κλήθηκαν από τον σύζυγό της,