Ο Αζεντίν Ουναχί είναι ο χαφ που θα ενισχύσει τον άξονα του Παναθηναϊκού στο υπόλοιπο της σεζόν. Οι κυπελλούχοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου Μαροκινού και επισημοποίησαν τη συμφωνία με τη γαλλική Μαρσέιγ για δανεισμό με δικαίωμα εξαγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την Equipe η ρήτρα έχει συμφωνηθεί στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Το κλαμπ από τη Μασσαλία είχε προλάβει τους «πράσινους» με τη δική της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Ουναχί δεν υπολογιζόταν από τον Ιταλό προπονητή Ντε Τζέρμπι κι έτσι επιλέχθηκε η λύση της παραχώρησης με ανοικτό το παράθυρο της πώλησης.

Ποιος είναι ο Ουναχί

Ο Ουναχί γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 2000 στην Καζαμπλάνκα. Άρχισε την ποδοσφαιρική πορεία του από την ακαδημία της τοπικής Ράτζα σε ηλικία 10 ετών, προτού στα 15 του ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Μοχάμεντ VI.

Το 2018 μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Στρασμπούρ. Το 2020 δόθηκε δανεικός στην Αβράνς, ομάδα τρίτης κατηγορίας, στην οποία καθιερώθηκε γρήγορα. Το καλοκαίρι του 2021 ο νεαρός Μαροκινός υπέγραψε συμβόλαιο με την Ανζέ ανεβαίνοντας αυτομάτως επίπεδο.

Μέσα από την παρουσία του στη Ligue 1 ήρθε και η κλήση στην εθνική Μαρόκου, με την οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (2022) όντας αναντικατάστατο στέλεχος έως τα ημιτελικά. Στη Μαρσέιγ πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2023.

Παραμένει φυσικά ενεργό μέλος της εθνικής της πατρίδας του, μετρώντας ως τώρα 30 συμμετοχές και 5 γκολ.