Συνελήφθη ο 27χρονος που είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή και πέταξαν τσαντακι με χειροβομβίδες κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Κερατσίνι το πρωί του περασμένου Σαββάτου (31/8).

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο άτομα στο Κερατσίνι είχαν πετάξει σε δρόμο τσάντα που δεν περιείχε μόνο τέσσερις χειροβομβίδες αλλά και ένα περίστροφο, πέντε φυσίγγια, ένα γκλοπ και μια αστυνομική ταυτότητα.

Ο 27χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

Η ταυτότητα άνηκε στον 27χρονο που πέταξε την τσάντα, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Από την πρώτη στιγμή, οι αρχές αναζητούσαν τον 27χρονο, πραγματοποιώντας έρευνες σε κατοικίες συγγενών και τουλάχιστον δύο φίλων του καθώς και σε στενά πρόσωπα του κύκλου του

Οι αναβάτες, ο ένας εκ των οποίων μόλις συνελήφθη, προέβησαν σε αυτήν την κίνηση μόλις η αστυνομία τους έκανε σήμα ώστε να σταματήσουν για έλεγχο.

Βίντεο από την καταδίωξη του δράστη

Στο μεταξύ, βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή που αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δίνουν σήμα για την τσάντα που βρίσκεται στο οδόστρωμα, ήρθαν στη δημοσιότητα.

Τι ακριβώς είχε συμβεί

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί, της 31ης Αυγούστου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες στο Κερατσίνι να σταματήσουν.

Οι επιβαίνοντες στη μηχανή δεν σταμάτησαν, αντιθέτως πάτησαν γκάζι και ακολούθησε καταδίωξη. Στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πλάτωνος στο Κερατσίνι, οι δύο επιβαίνοντες πέταξαν το τσαντάκι.

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ενώ η μηχανή των δύο αγνώστων βρέθηκε λίγο αργότερα και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά για αποτυπώματα και DNA.