Καιρός: Πρώτο φθινοπωρινό σύστημα φέρνει κακοκαιρία – Πού θα έρθουν πολλές βροχές

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι την ερχόμενη Τρίτη - Οι περιοχές που θα σημειωθούν πολλές βροχές - Πάνω από τα κανονικά η θερμοκρασία.

Άστατος με βροχές θα είναι ο καιρός των επόμενων ημερών σύμφωνα με τον διεθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Το πρώτο όμως φθινοπωρινό σύστημα, που θα φέρει κακοκαιρία με αρκετές βροχές, αναμένεται Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το νέο σύστημα είναι τα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. «’Εχουμε καιρό ακόμη για ασφαλέστερες προγνώσεις» λέει ο κ. Κολυδάς στο Χ.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες (σήμερα κυρίως Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο) στο Ιόνιο και το μεσημέρι και απόγευμα ατα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα πιθανόν ισχυρές, κάτι, που σύμφωνα με τον κ. Κολυδά θα ξεκαθαριστεί αύριο. Στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι απόγευμα αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Την Κυριακή στη κεντρική Μακεδονία Ανατολική Θεσσαλία τοπικές βροχές κατά διαστήματα και το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

«Τη Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει ένα χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και Ανατολικό Αιγαίο, αλλά έχουμε καιρό ακόμη για ασφαλέστερες προγνώσεις» αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και οι θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.