Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατηγορώντας τον για τρία αδικήματα: απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή το πρόβλημα των νεκρών ψαριών στον Βόλο που έφτασαν από την λίμνη Κάρλα τον Παγασητικό.

Ο δήμαρχος Βόλου αποκάλεσε τον Περιφερειάρχη, μεταξύ άλλων, «νούμερο», «πολιτικό απατεώνα» και «νεκροθάφτη ψαριών».

Σύμφωνα με τη μήνυση, ζητείται από την Εισαγγελία η ποινική δίωξη της δημοτικής αρχής του Βόλου, «για τα ποινικά αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, και μάλιστα δημόσια, της εξύβρισης και μάλιστα δημόσια, της απειλής κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της διέγερσης σε διάπραξη βιαιοπραγίας και οπωσδήποτε πλημμελημάτων ή ακόμη και κακουργημάτων (σωματικές βλάβες), εκθέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος».

«Δάκρυσα» – Η απάντηση Μπέου

Με ένα ποστ στο facebook ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος απάντησε στην είδηση για τη μήνυση εναντίον του από τον Δημήτρη Κουρέτα.

«Μόλις μ’ ενημέρωσαν ότι ο Κουρέτας υπέβαλε μήνυση εναντίον μου. Και δάκρυσα. Καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες υποβάλλονται σ’ όλη τη χώρα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Μπέος, σχολιάζοντας τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο κ. Κουρέτας.

Παρέμβαση εισαγγελέα για προτροπή σε βία από τον Αχ. Μπέο

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Βόλου για τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στη διάρκεια προχθεσινής συνέντευξης.

Ο δήμαρχος προέτρεψε τους επαγγελματίες που έλαβαν «μπιλιετάκια» από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) για να πληρώσουν τις οφειλές τους για τα τραπεζοκαθίσματα «να οργανωθούν» και αν δεν διαγραφούν τα πρόστιμα «να μαυρίσουν στον ξύλο» του υπαλλήλους του ΟΛΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews η Εισαγγελία, μέσω καταθέσεων, θα διερευνήσει αν στοιχειοθετείται η κατηγορία της προτροπής σε βία από τον δήμαρχο Βόλου.