Νέα επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος αιφνιδίασε τους πάντες προτείνοντας ριζικές αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος, αλλά και την αλλαγή του ονόματος.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε, ενώ τον κατηγόρησε πως  διαγράφει όποιον του ασκεί κριτική και διαφωνεί με την «ανύπαρκτη πολιτική του». Την ίδια ώρα τάχτηκε υπέρ της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η εικόνα του κόμματος σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης στηρίζει Μητσοτάκη»

«Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ και αυτά τα συμφέροντα θέλουν μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση, μια αντιπολίτευση που δεν θα ασκεί τον θεσμικό της ρόλο, δεν θα δίνει όραμα στον ελληνικό λαό και δεν θα προσπαθεί συνεχώς να κάνει οραματικές προτάσεις. Η ηγεσία με αυτά που κάνει εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό συγκεκριμένων συμφερόντων που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Στη συνέχεια τάχτηκε υπέρ την διεξαγωγή εκλογών στο κόμμα, ενώ είπε πως «τα μέλη του κόμματος εξέλεξαν τον Κασσελάκη σε συγκεκριμένες συνθήκες για να μην βγει ένας μηχανισμός, που κατά την άποψή μου, έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το πού πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι εκτός κόμματος. Δεν σημαίνει πως ο κόσμος είχε συγκεκριμένα πολιτικά πλαίσια που εκφράστηκαν».

«Όποιος διαφωνεί ή φεύγει ή διαγράφεται»

«Έχουμε μια ΝΔ που καταρρέει και έχουμε και μια αξιωματική αντιπολίτευση που είναι στο 8,5% και έχει και άλλο κάτω», επισήμανε.

Για το εάν παραμένει ο ίδιος στέλεχος του κόμματος ή έχει διαγραφεί, απάντησε πως «υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση από την ηγετική ομάδα του κόμματός μας και του Στέφανου Κασσελάκη, όποιος διαφωνεί ή υποχρεώνεται να φύγει ή να διαγραφεί, γιατί εναντιώνεται με την ανύπαρκτη πολιτική πρόταση που καταθέτει».

«Πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφορικά με την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ήρθε στην επιφάνεια χθες προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως «αν η πολιτική που ασκεί το κόμμα είναι αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, τότε μας χωρίζει χάος από την κοινωνία» και συμπέρανε πως τότε «πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το κόμμα, όπως έχει διαμορφωθεί νομίζω πως δεν θυμίζει σε τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Προοδευτική Συμμαχία και την Αριστερά γενικότερα, άρα καλώς μετονομάζεται. Εάν δεν υπάρχει και η λέξη Αριστερά μέσα θα είναι ακόμη καλύτερα γιατί αντικατοπτρίζει καλύτερα αυτό που πραγματικά είναι. Δεν είναι Αριστερά, μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη, ειδικά με τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν και τις πρακτικές που ακολουθούνται».

«Είναι ένα κόμμα που αφήνει τις αρχές και τις αξίες της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης πίσω, κάνει άλλα πράγματα και είναι σαν να έχει πάρει εργολαβία το να αφήνει τη ΝΔ με τις άθλιες πολιτικές που εφαρμόζει για τον ελληνικό λαό, ελεύθερη να κάνει ότι θέλει», συνέχισε.

Τι είπε για τον Πολάκη

Για τα όσα έγιναν με τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε πως «το πολιτικό έλλειμμα που έχει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα φαίνεται σε μια σειρά από ζητήματα και απλών χειρισμών, διότι ή έπρεπε να διαγραφεί από την ΚΟ για τον λόγο που τον διέγραψαν και να μην γυρίσει ή όφειλε να μην τον είχε διαγράψει. Αυτό δείχνει και μια άλλη αντίληψη για την πολιτική πρακτική που έχει ο ίδιος».

«Πολλοί μπορούν να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Έχουμε μια ηγετική ομάδα που το μόνο που την νοιάζει είναι να έχει αγκαλιά μια καρέκλα παρά τις εξαγγελίες που έχει κάνει για το αντίθετο, μια ηγετική ομάδα που την νοιάζει το κτίριο του κόμματος, η κρατική χρηματοδότηση, αλλά όχι η παράταξη», είπε ακόμη.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο πρόσωπο στον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία, απάντησε πως «υπάρχουν πολλά πρόσωπα αλλά το θέμα δεν είναι του ενός προσώπου. Και ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο πρόβλημα είχε, είχε μια ομάδα γύρω του η οποία δεν μπορούσε, με δική του ευθύνη, να παίξει τον ιστορικό ρόλο που είχε κληθεί να διαδραματίσει. Άρα πρέπει να υπάρχει μια πολιτική ομάδα που θα πρέπει να δώσει λύσεις και απαντήσεις και να φέρει νέα πνοή».