Ο κύριος Μιχάλης Κατρίνης, σε δήλωση του, επισημαίνει ότι «οι μετρήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις εκλογές στο ΠαΣοΚ, δεν είναι ακριβείς και η συγκεκριμένη έκφραση είναι πολύ επιεικής». Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος τονίζει ότι «υπάρχουν κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου του ΠαΣοΚ» και επισημαίνει ότι «ευτυχώς για μένα και δυστυχώς για κάποιους στις 6 Οκτωβρίου θα ψηφίσουν οι πολίτες». Ο κ. Κατρίνης αποδίδει τα ποσοστά που εμφανίζεται να έχει ως προσπάθεια χειραγώγησης τονίζοντας «ότι η υποψηφιότητα ενός Βουλευτή επαρχίας που δεν αποτελεί επιλογή συστημάτων και μηχανισμών, ενοχλεί»

Η δήλωση Κατρίνη έχει ως εξής

«Ευτυχώς για μένα και δυστυχώς για κάποιους στις 6 Οκτωβρίου θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Οι μετρήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ακριβείς και η συγκεκριμένη έκφραση είναι πολύ επιεικής.

Άλλωστε οι ίδιοι που τις διενεργούν παραδέχονται ότι κάνουν δημοσκόπηση σε ένα αδιευκρίνιστο και ως εκ τούτου μη αξιόπιστο δείγμα.

Άρα αυτό περισσότερο μοιάζει με μια προσπάθεια χειραγώγησης παρά με δημοσκόπηση.

Υπενθυμίζω ότι οι δημοσκοπήσεις στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ απέτυχαν παταγωδώς.

Αντιλαμβάνομαι ότι η υποψηφιότητα ενός Βουλευτή επαρχίας που δεν αποτελεί επιλογή συστημάτων και μηχανισμών, ενοχλεί.

Και περισσότερο ενοχλεί η άρνηση μου να αποδεχθώ ένα μικρό ΠΑΣΟΚ που θα είναι κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη.

Ενοχλεί η επιμονή μου να μιλάω για μια μεγάλη παράταξη.

Υπάρχουν κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις, περιμένω τα πάντα. Ήμουν και είμαι προετοιμασμένος και αποφασισμένος. Ήξερα και ξέρω τι θα αντιμετωπίσω.

Θα περιμένουμε λοιπόν την 6η Οκτωβρίου για να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα. Γιατί σε αυτή την εξίσωση, ευτυχώς υπάρχουν και οι πολίτες.

Από αυτούς τους πολίτες εισπράττω εκτίμηση, αγάπη, εμπιστοσύνη. Γιατί κατεβαίνω στην κοινωνία, μιλώ μαζί τους, έχω πάει στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας, μιλάω συγκεκριμένα, καταθέτω προτάσεις που και αυτές ενοχλούν γιατί είναι πεντακάθαρες και εκφράζουν μια άλλη αντίληψη που αφορά τους πολίτες.

Σε ό,τι με αφορά συνεχίζω την προσπάθεια και τον αγώνα με βεβαιότητα, αισιοδοξία και ακόμα μεγαλύτερη θέληση».