Με όλα τα μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανοιχτά η η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «ιστορικές ευθύνες όλων» απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας.

«Οι ηγέτες μπορούν να ενώνουν να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις με θαρραλέες αποφάσεις. Οι κινήσεις αντιπερισπασμού δεν βοηθούν και αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινωνία» είπε στο κατά πόσο υπάρχει περιθώριο λύσης, τρεις μέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή.

Η λύση, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, θα μπορούσε να δοθεί σήμερα, «θέτοντας ο ίδιος ο πρόεδρος τον εαυτό του στην κρίση των μελών».

Για την αλλαγή του ονόματος που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης η βουλευτής είπε «οι συμβολισμοί έχουν το ρόλο τους. Εκτιμώ ότι σήμερα ξετυλίγεται μια ατζέντα με την οποία πρέπει να κριθεί. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να συζητήσουμε αλλαγές απαραίτητες εκσυγχρονισμού μιας κυβερνώσας παράταξης της αριστεράς […] Προτίμησε να προχωρήσει σε έναν δρόμο ενός μικρού, προσωποπαγούς κόμματος».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αντίκτυπος στην κοινωνία από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «συρρικνώνεται το κόμμα, η κοινοβουλευτική ομάδα και διχάζεται η κοινωνία, με ευθύνη του προέδρου».

Στην ερώτηση «θα είστε υποψήφια;» απάντησε «αφήστε να δούμε τις εξελίξεις, βήμα-βήμα, ο στόχος είναι να συμβάλουμε θετικά».